Gasztroélmények Éve – Gasztrorendezvény ajánló júniusban

 

A Balaton mellett is szeretik a halászlevet, passzírozott módon főzik. Az alaplevet lehetőleg többféle halból készítik, a nagyobb halak feje és a csontos részei kerülnek bele, de fontos, hogy kerüljön bele balatoni keszeg is bőségesen. Az átpasszírozott lében főzik aztán halászlébe a kétujjnyi balatoni pontyszeleteket... A halászlé készítésről még többet is megtudhatunk Balatonszárszón június 4-én a Kárpát-medencei Halfőzőversenyen.

www.balatonszarszo.hu

 

A bográcsban főzés nem csak az étel elkészítését jelenti, hanem igazi szórakozás. A jó társaság és a közös élmény adja meg a bográcsban készült étel valódi utánozhatatlan aromáját. A balatongyöröki Háromlábú Fesztiválon ízletes pörköltek, gulyások és más finomságok rotyognak majd a bográcsokban június 4-én.

www.balatongyorok.hu

A Kéknyelű szőlő Badacsony legősibb és egyben legnemesebb fajtája. A szőlőgazdák és a borbarátok annyira büszkék a szőlőre, hogy minden évben megünneplik virágzását. A Kéknyelű Virágzásának ünnepén szeretettel várnak minden kedves Borbarátot Badacsonyba és környékére, hogy a borospincék mélyén, hamisítatlan környezetben ismerhessék meg az igazi Badacsonyi Kéknyelűt és a boros gazdák többi rejtett kincsét! A pincékben június 4-5-én borkóstolókkal és kulturális programokkal várjuk a látogatókat.

www.badacsony.com

2016. június 24-26-án ismét Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja Vonyarcvashegyen, ahol finom kézműves sörökkel, házi pálinkával, ízletes étkekkel, színes programmal, kirakodóvásárral várják a vendégeket.

www.vonyarcvashegy.hu   

Idén is szeretettel várnak minden borkedvelőt és kirándulni vágyót a már hagyományosan megrendezésre kerülő Nyitott Pincék Napján, ahol nincs más dolgunk, mint eltölteni egy kellemes hétvégét Balatongyörökön június 24 – 26. között.

www.balatongyorok.hu


További információk:   Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Továbbküldöm ismerősnek