Rok gastrozážitkov – júnová ponuka gastropodujatí

 

Aj pri Balatone majú radi tzv. haláslé, ale pasírované. Základ sa robí vždy z viacerých rýb, hlavy a kostnaté časti väčších rýb sa do haláslé dostávajú tiež, ale podstatou je, aby sa tam dostali biele ryby z Balatonu. Potom sa v prepasírovanej zmesi uvaria cca 2cm hrubé plátky z kapra. Viac sa o haláslé môžete dozvedieť v Balatonszársz 4. Júna , kde sa uskutoční súťaž varenia v karpatskej rokline.

www.balatonszarszo.hu

Varenie v kotly je nielen príprava, ale aj ozajstný zážitok, dobrá spoločnosť a spoločné zážitky, ktoré dajú nezabudnuteľné spomienky a aj najlepšie jedlo v okolí. Na festivale Háromlábú v Balatongyököri sa bude zabávať pri chutnom perkelte, guláši a ostatných dobrotách varených v kotly 4.júna.

www.balatongyorok.hu

Najstarší a najvznešenejší tip hrozna je hrozno Kéknylvű Badacsonyi. Vinári a pestovatelia sú na toto hrozno právom hrdý a každý rok oslávia jeho kvitnutie. Na oslave kvitnutia tohto hrozna očakávajú každého, kto má rád víno, aby v hĺbke Badacsonyských pivníc v nenapodobyteľných priestoroch mohli spoznať ozajstné víno a iné poklady tunajších vinárov! V pivniciach očakávame 4 -5 . júna s ochutnávkou vína našich hostí.

www.badacsony.com

24. – 26. Júna sa uskutoční festival Domácich chutí a festival Výroby piva vo Vonyarcvashegyen, kde  čakajú návštevníkov s domácim pivom, pálenkou, chutným jedlom aj farbeným programom.

www.vonyarcvashegy.com

V tomto roku srdečne a s otvorenou náručou očakávajú všetkých návštevníkov, ktorý nás chcú navštíviť v rámci uskutočnenia sa Dňa otvorených pivníc, kde nebudú mať inú robotu, ako stráviť jeden príjemný víkend v Balatongyörök a to dňoch od 24.-26. Júna.

www.balatongyorok.hu


Ďalšie informácie:    Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Odporúčať priateľovi