Programsoroló – települések ünnepei

Június első hétvégéje minden évben egyet jelent Keszthelyen a város ünnepével. A rendezvény három napja alatt szabadtéri szórakoztató és színpadi rendezvények, koncertek kerülnek megrendezésre a város Fő terén. A rendezvényekkel párhuzamosan, és részben azt követően, a vasárnapi napon, Balaton-parti központi helyszínnel tervezik megrendezni a szervezők a Keszthelyi Triathlont.

www.keszthely.hu

A Balatoni Hajózási Zrt. június 11-12-én rendezi meg a Nemzeti Regattát, amely a Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja.

A Nemzeti Regatta koncepciója szerint bár a vitorlázásról és a Balatonról szól, azt helyszínként használva azonban túl is mutat a régión és igyekszik bevonni az ország egyéb településeit is. Ráirányítja a figyelmet gyönyörű tavunkra, a magyar vitorlássportra, egyszersmind megmutatja a résztvevő települések értékeit, turisztikai látványosságait is. A Nemzeti Regatta - sportértéke mellett – közösségformáló erővel is bír és hagyományteremtő kezdeményezés.

www.nemzetiregatta.hu; www.balatonihajozas.hu  

2016-ban Balatonföldvár lesz a házigazdája a 17. Földváriak Találkozójának, mely a Földvári Napok programsorozat keretében június 17-19. között kerül megrendezésre. Az egész Kárpát-medencéből érkeznek földváriak az eseményre, hogy szórakoztató rendezvények alkalmával mutassák be településeik művészeti-, kulturális- és sportéletét.

www.balatonfoldvar.info.hu


További információk:   Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek