Két keréken, négy keréken

Júniusban két komoly kerékpáros versenyen is próbára tehetjük a tudásunkat. És ami a legfőbb, kétkeréken csodálkozhatunk rá a Balaton és környékének koranyári szépségeire.

A Tour de Pelso Siófokról induló országúti kerékpáros fesztivál, amelyre június 3-5-én kerül sor, míg a Tour De Zalakaros különböző távokon kínál kerékpártúrákat a Kis-Balaton fürdővárosából kiindulva június 17-19. között.

 

Három négykerekes járműtalálkozóra is sor kerül a nyár első hónapjában a régióban:

Június első hétvégéjén Balatonalmádiban oldtimer autók találkozója és versenye lesz. Június 4-én, szombaton rajtol majd el a közel 120 különleges veteránautó és youngtimer. A versenyt, június 3-án pénteken, természetesen megelőzi a hagyományos prológ. Az idén 9. alkalommal megrendezésre kerülő BALATON CLASSiC™ RAMADA GRAND PRIX főbb állomásai: Balatonalmádi, Tihany, Balatonfüred és természetesen a csodálatos Balaton-Felvidék.

www.balatonclassic.hu

Kuriózumként kerül megrendezésre a veterán járműtalálkozó Balatonfenyvesen június 10-12-én. Az ország minden szegletéből, sőt, határon túlról is érkeznek szárazföldi, vízi és légi közlekedésre alkalmas korosabbnál korosabb járművek, melyeket tulajdonosaik szívesen bemutatnak, megmutatnak az érdeklődő nagyközönségnek. Megtekinthetőek lesznek az elmúlt korszak különféle közlekedési eszközei, többek között a velocipéd (a kerékpár őse), autók, motorok, hajók, veterán vasúti járművek.

A rendezvény alatt lehetőség nyílik sétahajózásra az idén 103 esztendős Jókaival, vitorlázásra a kereken 60 éves Főnix két árbocos hajóval, egy hőlégballon néhány percre a magasba emel, hogy madártávlatból is megcsodálhassuk a Balaton gyönyörű látványát. Szombaton délelőtt vitorlásverseny, délután veterán légi parádé, este koncert és tűzijáték tekinthető meg. Makettkiállítás és számos színes kísérőprogram várja a járművek szerelmeseit.

www.balatonfenyvesen.hu

2016-ban Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja ad otthont következő nemzetközi Mercedes G találkozónak. Június 30. és július 3. között szeretettel várnak minden Mercedes G tulajdonost egy jó hangulatú dzsemborira. Aki szeretné megnézni az autókat, szombaton, a nyílt napon megteheti. A rendezvényre várhatóan 8-10 országból érkeznek majd az offroad szerelmesei, és több egyedi átépítésű autókülönlegesség is elkápráztatja majd a nézőket!

www.gamboree.info

www.facebook.com/gamboree


További információk:   Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek