Augusztusi szomjoltó

A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a 2015 nyarára felújított Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig, augusztus 8-tól egészen augusztus 30-ig várják a vendégeket.

A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak, valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétány elején.

www.balatonfured.hu

 

2015. augusztus 19-23 között kerül megrendezésre az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Balatonboglári Szüreti Fesztivál immár 39. alkalommal.

Idén is rengeteg fellépővel 2 színpadon, BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, kézműves és kirakodóvásárral, szüreti felvonulással és vidámparkkal várjuk a szórakozni vágyókat.

www.boglariszuret.hu

Ezek mellett sokfelé nyílik lehetőség arra, hogy megkóstoljuk a hegy levét: álljon itt néhány kedvcsináló programajánlat, amelyek alapján eldönthetjük, borospoharunkkal a kezünkben merre is vegyük az irányt augusztusban:

  • Almádi Borfesztivál – augusztus 7-23.
  • XII. Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe – augusztus 14-16.
  • IV. Hévízi Borünnep – augusztus 19-23.
  • IX. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál, Vonyarcvashegy – augusztus 21-23.

További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Továbbküldöm ismerősnek