Ízvadászat augusztusban

Az augusztus első hétvégéjén megrendezendő fűzfői Gombócfesztiválon pénteken Pénteki– immár 5. alkalommal – a Magyar Fotóművészek Szövetsége vándorkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők. A szombati rendezvény attrakciója a balatonfűzfői asszonyok által főzött gombócok felkínálása az éhes közönség számára. A fesztivál kísérő rendezvényeként fellépnek a helyi és a szlovákiai testvértelepülés, Nagycétény amatőr művészeti csoportjai. A 6. alkalommal csatlakozó rendezvényként megszervezett veterán jármű kiállítás és felvonulás mellett képző- és iparművészeti résztvevők színesítik a fesztivált. A késő esti órákban a sztárvendég fellépését követően hajnalig tartó utcabál zárja az egész napos, gazdag programot.

www.gombocfesztival.hu

Augusztus 22-én Balatonkenese egyik legismertebb, legnépszerűbb rendezvényén, az Országos Lecsó Fesztiválon részt vehetünk kóstolgató érdeklődőként és a lecsófőzés aktív részeseként is, honi és külföldi csapatok mezőnyében. A szenzációs hangulatról nem csak a sztárfellépők gondoskodnak, hanem az ezerféleképpen elkészített, de mégis igazi, magyaros étel is, amely a zsűrizést követően a kóstolóké lehet. Egész napos kirakodóvásár, népi kismesterségek bemutatója, gyermekanimáció után este koncert várja a jóllakott közönséget. Ebben az évben többek között az Ocho Macho zenekar és az Irigy Hónaljmirigy gondoskodik a szórakozásról.

www.hellobalaton.eu

Játékos címmel, „komoly” tartalommal rendezik meg a vonyarcvashegyi strandon a IV. „Ponty így jó!” fesztivált augusztus 27-29. között. A figyelem központjában a ponty áll, mely rántott formában kapható is lesz a helyszínen. A halat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szállítja.

www.vonyarcvashegy.hu

Csapatok főzőversenye, családi és gyerek programok várják a látogatókat idén augusztusban is a Balatonszárszói Lecsófesztiválon augusztus 29-én.

www.balatonszarszo.hu


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek