Hivatalos ereszdelahajam – avagy lazít a kollektíva a tihanyi Aquilo Hotel Panorámában

Céges rendezvény. 
 
Mi jut eszünkbe erről? Semmi esetre sem egy fesztelen összeröffenés. Talán egy meeting vagy továbbképzés, egy évzáró beszéd, de legalábbis egy muszáj-vigyorral és megjelenek-mert-előírás érzéssel átitatott munkahelyi élmény ugrik be sokunknak. Persze, van a másik verzió is, amikor az emlékfoszlányokból egy túl-jól-sikerült eseményre asszociálunk.
 

 
Egy kollektívát összekovácsolni, jutalmazni, netán oktatni, vagy egy megbeszélésre invitálni ma már sokféleképpen lehet. Cégek sora ügyködik azon, hogy egy ideális helyszínt remek programokkal ötvözve, a legapróbb részletekig megszervezzen egy találkozót.
Megannyi szállás és rendezvényhelyszín a paklinkban – húztunk egyet. A választás a Balaton-parti Aquilo Hotel Panorámára esett. A Tihanyi-félsziget egy csendes szegletében meghúzódó szálloda családias mivolta és partközelsége megnyerő. Egy 200 fős konferenciát nem bír el, de éppen ebből fakad az előnye: kb. 80 férőhelyével és kis csapatával rugalmasan és mindenre nyitottan kezeli a vendégkéréseket. 
A konferenciaterem megléte adott, erről többet szólni sem érdemes, inkább a szabadidős programlehetőségeket vegyük górcső alá. Opcióból nincs hiány, ehhez a már említett flexibilitás is társul – a végeredmény egy hosszúra nyúlt lista. Rizikót csak az időjárás jelenthet, ezzel számolni érdemes, de optimisták vagyunk. Elvégre mókuskerék nyista, lazíthat a csapat! (A cég kontójára: ez már önmagában meggyőző…) Hol is kezdjük a sort? A Balaton helyben, így vízi program akad bőven: a sétavitorlázástól a motorcsónakos adrenalin-túráig, de akár egy versenyzéssel összeköthető kajakozást vagy sárkányhajózást is leszerveznek. Persze, igény szerint vízibicikli is akad… 
Térjünk vissza a (száraz)földre: a hotel Aktív Pontja vezet túrákat gyalogosan és két keréken egyaránt, mi több, saját, koordináta-kereső túráikkal kalandosan irányítanak izgalmas és pazar helyszínekre, amiket vétek lenne kihagyni. Amennyiben másra lenne igény, segítenek leszervezni: lehet az akár íjászat, vagy paintball netán szabaduló szoba. Dínom-dánom sem kizárt a szállodában, ha bulizna a csapat – ekkor kizárólagosságot élvezve, akár az egész épület lefoglalható.
 
Az Aquilo Hotel Panoráma étterme és igény szerint összeállított menüsorai nem egyediek. De az étkezés helyszíne talán igen: az éttermen túl alternatívák között szerepel a panorámás terasz vagy akár a szálloda szigete is. Szintén a vízparton szó lehet grillestről, bográcsozásról, de akár szalonnasütésről is, ám ezt még tudják fokozni: egy a helyszínen tartott (akár szabadtéri) pálinkakóstolóval. Vagy egy kerékpártúrával összekötött Balaton-felvidéki pincelátogatással…
Nos, kollégák, hova megyünk idén?
 

Továbbküldöm ismerősnek