Fesztiválcsemege

Siófokon és Balatonfüreden is immár hagyományosan megrendezésre kerülnek a tavaszi művészeti fesztiválok. A Füredi Tavaszi Fesztivál március 11-19. között számos kulturális programmal várja az érdeklődőket.  A programsorozat célja a magyar kulturális szellemi örökség megóvása és a népművészet bemutatása. A minden korosztályt megszólító fesztivál műfaji sokszínűségével tartalmas időtöltést és a márciusi ifjakra történő méltó emlékezést ígér. 

A 2016. március 15-ei ünnepséget a már hagyományos fáklyás felvonulás és a Pilvax irodalmi kávéház követi. A népijátékok, a Harlekin Bábszínház Piros malac című bábjátéka, a MárkusZinház: A Jánosvitéz című előadása, a Bütykölde és a Vaszary Alkotóműhely kézműves foglalkozásai és a Pörköltészet közös kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak.

Ajánlatunk:

Március 12-én 19 órától a Balatonfüredi Komolyzenei Esték tavaszi hangversenyén a Mendelssohn Kamarazenekar előadásában gyönyörködhetnek a komolyzene rajongói, a Katáng zenekar tavaszváró dalaiból összeállított világzenei koncerttel pedig a családoknak ígérnek felhőtlen kikapcsolódást.

Kiállítás:

Március 19-én nyílt meg a „Pusztán fekete vonalakkal” Dürer metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Vaszary villában. Megtekinthető június 19-ig. A kiállítás a művész 70 fa- és rézmetszetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum gazdag, több mint 200 lapot számláló Dürer–kollekciójából. A sokszorosított grafika Észak-Európában a nürnbergi festő és grafikus tevékenységével ért a virágkorába. A magyarországi Gyula környékéről, az egykori Ajtósról származó apja ötvösmesterként dolgozott, és első képzését Dürer is az apai ötvösműhelyben szerezte.

www.balatonfured.hu ; www.vaszaryvilla.hu

Az idei Siófoki Tavaszi Fesztivál március 17. és április 2. között kerül megrendezésre. Március 17-én nyílik meg Nemzedékek nemezei címmel hagyományos és kortárs nemezek kiállítása a Kálmán Imre Kulturális Központban. Másnap Apáti János jazz-zongorista és Teleki Miklós orgonaművész koncertje lesz hallható a siófoki református templomban. Március 24-én a Teátrum Kávéházban Jászai Mari: Magam keresése címmel monodrámát láthat a közönség Juhász Róza színművész előadásában. Március 25-én Kulka János önálló estje lesz a Központ színháztermében, míg április 2-án a Bors nénit adja elő a Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház.

www.kulturkozpont-siofok.hu


További információk:   Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek