Családdal, gyerekkel

A július 8-9. között megrendezésre kerülő Kukorica Jancsi Fesztivál egy nagyszabású családi fesztivál - valamennyi programja a gyermekeknek és a családoknak szól. 2016-ban is szerepel a programok között mesesziget, locs-pocs parti, különböző vízi és vízparti családi vetélkedő, gyermekkoncert, gyermekszínházi előadás, naplemente néző hajókázás stb.. Kiegészítésként szabadtéri gyermekjátékok, légvárak, játszóházak kapnak helyet a Balaton-parton.

www.balatonszinhaz.hu

Július 30. és augusztus 6. között a VI. Szárszói Sárkányfesztiválon nem csak Süsüvel találkozhatunk, hanem a többi életre kelt Csukás mesehőssel is – de lesz még Szárszón koncert, zenés mesejáték és kézműves programok!

www.balatonszarszo.hu

Balatonfenyvesen családi hétvégét tartanak július 15-17. között, Zamárdiban a strandokon július 8. és 21. között animáció, játékos, kézműves foglalkozás várja a gyermekeket péntekenként és vasárnaponként.

www.balatonfenyvesen.hu

Zamárdi tipp:

- Idén is a városban lesz látható egész nyáron, új műsorral a Richter Flórián Cirkusz.

Szigligeti tipp:

- Májustól augusztus végéig naponta egyszer harcászati bemutatókat tartanak a Szigligeti Vár várszínpadán.

Siófoki tipp:

- Ismét felállítják Siófokon az óriáskereket, amely 2000-ben mutatkozott be a hannoveri világkiállításon, és 2015-ben már „járt” Siófokon. Idén június 16-tól augusztus 28-ig ülhet fel rá mindenki, aki szépet szeretne látni. Az óriáskerék majdnem 70 méter magas, a tömege 400 tonna és tíz perc alatt tesz meg egy kört. Este önmagában is különleges látványt nyújt, hiszen 30 ezer színes égővel világítják ki.

Okostelefonnal is beléphetünk a balatoni strandokra

A magyar tengerpart sokat változott a régi „Zimmer Frei” hangulathoz képest. Egy nemzetközi összehasonlításban a legtöbb fizetős strandunk felveszi a versenyt a legfelkapottabb helyekkel is. A minőségi szolgáltatások elterjedése mellett egyre többet foglalkoznak a kényelmünkkel is: 2016-ban már a legtöbb balatoni strandon elfogadják a mobiltelefonon vásárolt jegy felmutatását is belépéskor.

Az ingyenesen letölthető, szolgáltató független Simple alkalmazással bárhonnan, bármikor megvásárolhatjuk a strandjegyet, belépéskor a pénztárnál való sorban állás helyett csak az okostelefonunkat kell felmutatnunk.

Mit tudnak a balatoni strandok?

A Balatoni Szövetség minden évben szigorú szabályok mellett osztja ki a Kék Hullám Zászló strandminősítést, ennek elérésére a kitűnő vízminőség mellett a szolgáltatásoknak is magas színvonalat kell elérniük. Tavaly 8 strand kapta meg a legmagasabb, három csillagos-, 14 a kétcsillagos és 6 a még mindig magas elvárásokat támasztó egycsillagos megjelölést.

A legtöbb helyen a megszokott vizibicikli bérlés mellett új szolgáltatásokkal vonzzák magukhoz a látogatókat: a víziélménypark, szörfoktatás, vízisí, elektromos hajóbérlés, sportpályák, csúszdák és minigolf állnak az élen, de a kulturális és sportprogramok is állandóak a partokon.

A szokványos strandi szolgáltatások fejlesztésén túl az üzemeltetők felismerték az okostelefonokban rejlő potenciált és a strandolók kényelmének érdekében már a Simple alkalmazáson keresztül is megvásárolhatják a strandbelépőjüket. Az alkalmazásban vásárolt jegyekért nem kell sorba állni a pénztárnál és több helyen a beléptetésnél is egy külön soron mehetnek be a strandra.

Mire lehet használni a Simple alkalmazást?

A szolgáltató független és bármelyik bank MasterCard, Maestro, Visa, vagy American Express kártyájával használható applikációt minden Android, iOS és Windows okostelefonra ingyenesen telepíthetik a felhasználók. Segítségével országszerte több száz mozi-, színház- és koncertterembe, valamint több ezer kulturális- és sporteseményre vásárolhatunk online belépőt akár last minute áron, belépéskor ezeket is elég a telefonon felmutatni. Az egész ország területén beszerezhetjük az autópálya-matricát és rendezhetjük a közterületi parkolásunk díját. Több mint 300 étteremből rendelhetünk házhoz ételt, fizethetünk italautomatáknál készpénz nélkül, beleshetünk a legjobb buli-helyszínek programjába, eltárolhatjuk a hűségkártyáinkat és hívhatunk taxit Budapesten.

Az alkalmazásban vásárolt jegyeket jelenleg 11 fizetős balatoni strandon, a Velencei-tónál, a Budapest környéki Rukkel-tó Víziparkban, illetve a soproni és szombathelyi tófürdőben is elfogadják. Továbbá a Szigligeti várba és akár még az ott megrendezésre kerülő kulturális programokra is megválthatjuk az alkalmazással a belépőjegyünket.

Az elfogadóhelyek száma folyamatosan bővül, ezért az aktuális listáért és bővebb információkért látogass el a http://strandbelepo.hu/ weboldalra.


További információk:   Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Továbbküldöm ismerősnek