Ízajánló

Nincs csopaki nyár fröccs nélkül... Ezt már minden borbarát tudja! Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Fröccsöntő Csopakon, amikor a boros pavilonokban a különböző fajtájú fröccsök kerülnek hagyományosan előtérbe, hiszen a kiváló csopaki borok nemcsak önmagukban fogyasztva, hanem fröccs formájában is kitűnő italok.

www.csopak.hu

A Parti Pezsgés Fesztivál megálmodói olyan rendezvényt szerettek volna, ahol nincs karszalag, nincs belépő, nincs tömegnyomor, helyette viszont van színvonalas zene, válogatott borok, pezsgők és habzóborok, lehetőleg a régió legkiválóbb borászatainak termékeivel, kóstolóival, plusz a strand, a napfény, a Balaton, a nyár.

A tervből megvalósulás lett, Balatonbogláron már másodszorra indul el a Parti Pezsgés!

www.partipezsges.hu

A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A Badacsonyi Bor7 a badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal, kézműves bemutatókkal várja a vendégeket.

www.badacsony.com

A Borhét fesztivált az idén 24. alkalommal rendezi meg a balatonlellei Hegyközség. Lehetőséget nyújt a város boros gazdáinak a bemutatkozásra, emellett tíz napon keresztül kellemes esti programot kínál a Balatonlellén nyaralóknak, a város lakóinak és az idelátogató vendégeknek.

A park területén igényes, egységes faházakból több mint 100 féle helyi bort kínálnak a pincészetek. A tíznapos rendezvény alatt folyamatos népművészeti kirakodóvásár, népi ételek, grillételek, esténként a színpadon népzenei és néptánc együttesek műsorát láthatják. Miden este táncházzal zárul. A rendezvény fénypontja Balatonlelle város Borkirálynőjének megválasztása.

www.lelleikulturpark.hu

Gasztroprogramok még:

·         Süss fel Nap! Hétvégék, Gyenesdiás

                2. hétvége: Keszegfesztivál (2016. 07.09-10.)

                3. hétvége: Gyenesdiási Bornapok (2016. 07.14-17.)

                www.gyenesdias.info.hu

·         Alsóörsi Sörfesztivál, Alsóörs (2016.07.13-16.)

www.alsoors.hu

·         Jazz és a Bor fesztiválja, Balatonboglár (2016. 07.13-16.)

www.jazzesaborfesztivalja.eu

·         Balatongyöröki Borfesztivál, Balatongyörök (2016. 07.21-24.)

www.balatongyorok.hu

·         IV. Rosé Fesztivál, Zamárdi (2016. 07.21-24.)

                www.zamardi.hu

·         JazzFröccs, Keszthely (2016. 07.22-24.)

www.keszthely.hu

·         XXIII. Vonyarci Boros Forgatag, Vonyarcvashegy (2016. 07.27-31.)

www.vonyarcvashegy.hu

·         Borpart, Siófok (2016. 07.29. – 08.07.)

                www.siofokportal.com

  • Hal és Petyek Fesztivál, Fonyód (2016. 07.29-31.)

www.fonyod.hu

Továbbküldöm ismerősnek