Tihany átvette az Európai Falumegújítási Díjat

 

Szeptember 11-13 között került sor a svájci Valsban az Európai Falumegújítási Díj átadására, melyet ebben az évben- elsőként Magyarországról és a volt szocialista országok közül- Tihany érdemelt ki.Balaton

 

A versenyt 1990 óta rendezi meg kétévente a bécsi székhelyű Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség (ARGE). A pályázat mottója „jobban.élni” („besser.leben”), azokra az európai falvakra szeretné felhívni a figyelmet, amelyek „környezetük és a kor kihívásaira alulról építkezve válaszolnak, és hosszú távon is fenntartható projektjeikkel biztosítják a fejlődést″.
A kitüntetéssel pénzjutalom nem jár, a verseny legfőbb hozadéka a falusi és vidéki társadalmak megszilárdítása, a falusi élet értékeinek megőrzése, a falvak egymás közti tapasztalatcseréje, az európai közeledés, és további települések ösztönzése a fejlődésre.

A Veszprém megyei falu népes delegációval képviseltette magát az eseményen, melyen a döntőbe jutott 29 település mindegyike bemutatkozhatott. A tihanyi standon nem csak a fejlesztések kerültek bemutatásra, hanem helyi termékek is, melyek nagy sikert arattak a résztvevők között.

Tihany


Forrás: http://www.tihany.hu/

Továbbküldöm ismerősnek