Füred a legnépszerűbbek között

 

Tavaly Balatonfüreden, 2013-hoz képest, 35 ezerrel nőtt a kereskedelmi szálláshelyek forgalma, ezzel a város produkálta a legjelentősebb növekedést a balatoni régióban. Teljes lista.

 

A KSH napokban publikált 2014-es adatbázisa szerint, a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján Hévíz bonyolította a legnagyobb forgalmat a balatoni régióban, igaz, ez elmarad az egy évvel ezelőttihez képest. Viszont Balatonfüreden nőtt a legjelentősebben a vendégforgalom 2013-hoz képest, a városban tavaly 35 ezerrel több vendégéjszakát töltöttek el a látogatók.

A régióban a második helyen Siófok áll, a maga 701 ezer vendégéjszakájával, amely 3,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. Balatonfüred harmadik a sorban, 544 ezer regisztrált vendégéjszakával, amely azonban hét százalékkal jobb eredmény 2013-hoz képest. Ezzel a balatoni turisztikai versenyben változatlan az élboly, a hangsúlyok változtak csak valamelyest, ugyanakkor a mezőny többi részében az utóbbi években jelentős átrendeződések zajlottak.

A KSH adatbázisa szerint, Zamárdi látogatottsága - köszönhetően a Balaton Sound zenei fesztiválnak- a többszörösére nőtt, Balatonszemes és Fonyód is sokkal népszerűbb lett az elmúlt években, ahogy Tihany is látványosan fejlődött 2013-hoz képest, viszont Zánka egy év alatt több mint tíz százalékot vesztett a kereskedelmi szálláshelyek számából. A részletes lista alább csatolva.

A KHS adatai alapján a balatoni szálláshelyek forgalma, az ország teljes turisztikai piacának 19,1 százalékát teszik ki, ez 2013-hoz képest elenyésző csökkenést mutat (19,7%), a felmérést azonban árnyalja, hogy a magánszálláshelyek forgalmáról egyelőre nem áll rendelkezésre adat.


balatonfured.hu/balatontipp.hu

Balatonfured.hu

Továbbküldöm ismerősnek