Színes, nemzetközi vendégkör Hévízen

 

A 2014. évi vendégforgalmi adatok alapján Hévíz megőrizte vezető szerepét a hazai turizmusban. Továbbra is a leglátogatottabb vidéki úti cél a világ legnagyobb természetes termáltaváról ismert fürdőváros.

 

Papp Gábor Hévíz Polgármestere elmondta, hogy 1.066.305 vendégéjszakát regisztráltak a tavalyi évben, a befizetett idegenforgalmi adó alapján. Mindebből 982.760 éjszakát töltöttek a vendégek kereskedelmi szálláshelyeken (hotelekben, panziókban és kempingekben) és közel 80.000 vendégéjszakát magánszálláshelyeken. A magánszálláshelyek forgalma 9,7 %-kal nőtt a 2013. évi forgalomhoz képest, míg a kereskedelmi szálláshelyek forgalma 6,3%-ot csökkent.

 

A vendégek nemzetiségi összetétele a korábbi évekhez képest nem változott jelentősen, a világ szinte minden tájáról érdeklődnek a hévízi tradicionális kúrát és modern wellness kezeléseket egyaránt kínáló desztináció iránt. A vendégéjszakák 32,6% -át a belföldi vendégek, 29,6%-át német nyelvű vendégek, 24,7%-át oroszok adták. Az orosz vendégéjszakák száma összesen 1,9%-kal csökkent 2014-ben.

A maradék 13,1%-on a csehek, a szlovákok és az észak-európaiak osztoznak legnagyobb részben, emellett viszont Kínától Észak-Amerikáig közel 50 ország vendégeit köszönthették Hévízen.

A városvezetés a vendégek igényeihez igazodó, folyamatos fejlesztésekkel teszi még vonzóbbá a települést. 2014-ben pályázati forrásból elindították például a HeBi közösségi kerékpározási rendszert és átadták a várost elkerülő utat. A borospincéiről híres Egregyi városrészben történelmi sétautat alakítottak ki, valamint felújították az Árpádkori templomot. A sportfejlesztések keretében műfüves pályák és szabadtéri edző parkok létesültek.

 

A fejlesztéseknek és a minőségi szolgáltató rendszernek köszönhetően számos elismerésben részesült a város és a hévízi szolgáltatók egyaránt. A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Nemzeti Értéktár része lett a Hévízi-tó és az ottani hagyományos gyógyászat; kerékpáros barát település díjat nyert a város; szálláshelyei többek között "Év Szállodája 2014", „MagyarBrands díj 2014” és „Magyar Turizmus Minőségi díj 2014” elismerésekkel gazdagodtak.

balatoni szállás, héviz

Sajtóközleményünket innen töltheti le!

Fotókért kattintson ide!


Forrás: Hévíz

Továbbküldöm ismerősnek