Na kúpalisku je tak dobre…

A 2015. évi újdonságokból, aktualitásokból válogattunk:

  • Gyenesdiáson a strandi animáció, az évek óta fejlődő gyerek-, családi- és sportprogramok mindkét strandon folytatódnak, a méltán népszerű víziaerobic és a minidisco koreográfiái megújulnak. Bevezetésre kerül például a 3 napos jegy.
  • Vonyarcvashegyen strandi újdonságot és új élményt kínál egy 80 négyzetméteres játszósziget, ami vízi vidámparkként is sok örömet nyújt majd a fiataloknak és az idősebbeknek. Új játszótér is épül a strand nyugati, lídós részén. A 3-as jelű strandpénztár mellett kerékpáros pihenő pontot létesítenek árnyékolt, esővédett biciklitárolóval. Az idei évtől kezdve a honlapon (www.lidostrand.hu) online jegyfoglalásra is lehetőség nyílik.
  • Szigligeten 4000 négyzetméteres gyepszőnyeg alakítottak ki.
  • Az alsóörsi strandon egy új, Aqua Fun park nyit a szezonban.
  • A hévízi Tófürdőn szabadtéri sakk és malomjáték, nyáron a gyermekmedencénél gyermek-animáció várja a legkisebbeket. Továbbra is ingyenes a HeBi (Hévíz Bike) közösségi kerékpárrendszer.
  • A zalakarosi strandfürdő egész területén felújításokat végeztek az elmúlt időszakban. Kiépítésre kerültek új közlekedő útvonalakat, felújították a járdákat, továbbá a vizesblokkokat is. A nyári időszak alatt is képzett animátorok foglalkoznak a gyerekekkel. Mini autóvezető tanpálya nyílt a gyermekeknek, amely május 1-től egészen nyár végéig várja az érdeklődőket.
  • Balatonfenyvesen a központi strand homokos sétányát és a nagylidókat felújították, a Csalogány strandra fitness eszközöket telepítettek, július 26-án a Balatonfenyves-alsói strandon pedig Sportnap lesz.
  • A badacsonytomaji strandon egy kb. 80 férőhelyes biciklitároló kerül kialakításra térkövezéssel.
  • Megújulva várja a vendégeket Balatongyörökön a Balaton part, ahol a strand mentén élménysétány került kialakításra, a sétány több Kneipp pontot foglal magában, interaktív módon a kúrák lényegét is megismerhetik a sétálók. A fejlesztés strandot érintő leglátványosabb eleme az új központi fogadóépület.
  • Balatonfüreden idén nem terveznek felújításokat a strandokon. A tavalyi szezon újdonsága a Kisfaludy strandon készülő minigolfpálya volt, míg az Eszterházy strand gyermeköblénél vízi-élményelemeket telepítettek, a nyugati mólón pedig egy kivilágított szökőkutat alakítottak ki esti látványosságnak.

Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Odporúčať priateľovi