Minden, ami víz

 

Vízben a Balatonnál nincs hiány, csakúgy, mint a vízi eseményekből, versenyekből. A július különösen sűrű, hiszen ebben a hónapban rendezik meg hagyományosan Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét, ha az időjárás kegyes a szervezőkhöz és a résztvevőkhöz, akkor júliusban lehet átúszni a tavat – akár több helyszínen is.

 

47. KÉKSZALAG vitorlásverseny és VINCE Balaton fesztivál

Kékszalag” verseny a legnagyobb hagyománnyal rendelkező tókerülő vitorlásverseny a Balatonon, az első versenyt 1934-ben rendezték. Útvonala: Balatonfüred – Balatonkenese – Tihany – Keszthely – Balatonfüred, távja 160 km.

A verseny ünnepélyes és nyilvános díjkiosztóját szombaton rendezik a Kisfaludy színpadon. A nagyhírű vitorlásverseny kísérőrendezvénye az ingyenes VinCE Balaton borfesztivál, amely a Kékszalag vitorlásverseny idején koncertekkel és gyermekprogramokkal várja látogatóit. Hűsítő borok válogatott borászatoktól a környékről és az egész országból, koktélok, pezsgők, pálinkák, balatoni halak és más ínyencségek várják a borimádókat július 2–5-ig Füreden!

www.hunsail.hu; www.kekszalag.hu

 

Balaton-átúszás

A 2015 évi Pek-Snack Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2015. július 4-én szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Tartaléknapok: július 5., 11., 12., 18., 19.

www.balaton-atuszas.hu

Öbölátúszás

Idén 21. alkalommal rendezik meg a tradicionális Öbölátúszást Balatonfüred és Tihany között a tervek szerint július 12-én.

www.marathon.hu


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek