Mellény helyett gyűrűt! Szót kérnek a vízibicikli-kölcsönzősök

A mentőmellény íróasztal mellett született életszerűtlen elképzelés a vízibicikli-kölcsönzősök szerint, úgy vélik, ha kötelezővé tennék a használatát, akkor sem lenne kevesebb vízbefulladás a Balatonon.

A mentőgyűrűvel egyetértünk – jelezte hétfőn egy siófoki kölcsönzős, miután több déli parti kollégájával is konzultált a témáról és valamennyien egyetértettek abban: a mentőmellény nem oldaná meg a problémát.

– Tizenöt-húsz méteres kötéllel kiegészítve, ha valaki bajba kerül, akkor be lehetne dobni a mentőövet, ebben nem találunk semmi kivetni valót. A mellények beszerzése egyrészt borzasztóan megnövelné a költségeinket, de nem ez a fő szempont, ha kötelezővé tennék, lehetne mellé akár állami támogatás is, a vízbefulladásokat azonban ez nem előzné meg. Próbáljanak belegondolni az illetékesek az íróasztal mellett: 35 fokos kánikulában ki az, aki kényelmetlen mellényt húz magára és úgy megy vízibiciklizni? Ha a kölcsönzéskor még föl is venné, a vízen biztosan ledobná magáról, hiszen például csúszdázni sem nagyon lehetne benne, meg aztán az egyik vendég beleizzadna és a másik úgy venné föl?

A siófoki kölcsönzős szerint a szörfkölcsönzés is akkor szorult vissza a Balatonnál, amikor kötelezővé tették a hasonló védőfelszerelést; annyit el lehetne érni egy ilyen intézkedéssel, hogy sokakat elriasztana a vízibicikli-kölcsönzéstől. Az emberi felelőtlenséget – tette hozzá – aligha lehet életszerűtlen szabályokkal ellensúlyozni.


Forrás: siofokportal.com

Továbbküldöm ismerősnek