Idén is rangos vitorlás-versenyek a Balatonon

 

Több nemzetközi versenynek ad otthont idén is a tó. Füreden Európa-bajnokságot illetve két Európa Kupát is rendeznek, július 2-án pedig újra elrajtol a Kékszalag mezőnye.

 

 

A Magyar Vitorlás Szövetség versenynaptára szerint májusban többek között Csillaghajó District Bajnokságot rendeznek Balatonföldváron, rá egy hétre Balatonfüreden lesz a Melges 24 Európa Kupa (május 8-10.), utána közvetlenül az ORC Sportboat Európa-bajnokságot (május 19-24.) szintén itt rendezik meg. A július legnagyobb versenye a Kékszalag lesz (július 2-5.), ahol nem elég csupán a vitorlázás alapjaival tisztában lenni. Az elmúlt évekhez hasonlóan a sportesemény ezúttal is turisztikai látványossággá bővül, koncert, parti kitelepülés, számos kísérőprogram várja majd az érdeklődőket a Tagore sétányon.
Augusztusban Tihanyban rendezik meg a 470 Masters Világkupát, szeptemberben pedig Füredről rajtol és ide ér vissza a sportág egyik legnépszerűbb hazai rendezvényének mezőnye, a Laser Európa Kupa flottája.

A Balaton évek óta egyre több kiemelkedő nemzetközi versenynek ad otthont, Balatonfüred ebben is élen jár, hiszen a tradicionális Kékszalag mellett több világbajnokságot is rendeztek, itt zajlott például a világ legelterjedtebb hajóosztályai, a Laserek több korosztályban és típusban egyszerre rendezett világbajnoksága, a Laser World.

Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a versenyek komoly lökést adnak a balatoni turizmusnak is. Egy-egy nagyobb viadal a kísérőkkel együtt több száz, sokszor ezer látogatót vonz, akik néha több héten keresztül is jelentős összegeket költenek el a térségben.


balatonfured.hu/MVSZ

Továbbküldöm ismerősnek