Három a fesztivál -2

A balatonalmádi Hungarikum Fesztiválon nemzetünk értékeit mutatják be neves pálinkákkal, gasztronómiai remekekkel és kézműves, népi-iparművészeti termékekkel. A július 24. és augusztus 4. között legfőképpen helyi és környékbeli művészek kínálják zsűrizett termékeiket megvásárlásra. A hatalmas színpadon estéről estére izgalmas és változatos, közönségünk igényeinek sokszínűségét kiszolgáló programokkal várják az igényes kultúrára szomjazókat.

www.balaton-almadi.hu

 

A Balaton-felvidéken elterülő Művészetek Völgye immáron 25. alkalommal várja Kapolcson és környékén a művészetek szerelmeseit, ez évben július 24 és augusztus 2. között. Új zenei műfajok és kísérletek, számos új programhelyszín és házigazda, változatos színházi bemutatók, terjeszkedő kortárs képzőművészet, természetközeli építészeti projektek és szerveződő gasztroforradalom jellemzi majd a jubileumi összművészeti fesztivált, amely tovább halad a 2014-ben megkezdett, tradícióra és innovációra egyidőben építő, tradivatív úton. Idén is lesz Kaláka Versudvar, kapolcsi Hobo Klub, 10 napra ismét saját udvart nyit Harcsa Veronika és a Design Terminál. A 2015-ös évben először udvargazdává avanzsál Bognár Szilvi is a Muharay Udvarban. Új helyszínre költözik a kibővült Blue sPot Café, a Malompartra becsatlakozik a Modern Art Orchestra és Hajós András is, a már közkedvelt programelemek mellett tehát sok újdonság, meglepetés várja a Völgy régi és új barátait.

www.muveszetekvolgye.hu

Hogy hol lehet találkozni Süsüvel? Balatonszárszón! Az ötödik alaklommal megrendezendő Sárkányfesztiválon július 25. és augusztus 2. között nemcsak Süsüvel, hanem a többi életre kelt Csukás mesehőssel is közelebbi kapcsolatba kerülhetünk, de lesz itt koncert, zenés mesejáték és kézműves programok is.

A régi szabadtéri mozit nemrégiben építették át színházzá, amelyet a közkedvelt magyar íróról, Csukás Istvánról neveztek el. A Csukás Színházban többek között Süsü a Sárkány, Csipkerózsika előadások, valamint a 100 Folk Celsius együttes koncertje várja a legkisebbeket a Sárkányfesztivál ideje alatt, de egész nyáron tartalmas szórakozást ígér Balatonszárszó gyermekszínháza.

www.balatonszarszo.hu


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                                Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek