Füreden elkezdődött a szezon

 

Sokszínű, igényes és tartalmas, a nyári szezonalitáson túlmutató programkínálattal várjuk a Balatonfüredre látogatókat - fogalmazott Bóka István a város szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

 

 

- Idén is a műfaji sokszínűség jellemzi majd a város programkínálatát, a Füred identitását erősítő kulturális események mellett külön hangsúlyt kapnak a gyerekeknek szóló programok, és a sport rendezvények. Nagyon készülünk a jövő évi vizes világbajnokságra, a nyári Magyar Úszás Napja és Nyíltvízi Felnőtt Világ Kupa ennek a főpróbája lesz. Szeretnénk a november-február közötti időszakban egy igényes gasztronómiai fesztivált szervezni, és fontos szempont lesz a Tagore sétány tehermentesítése is, muszáj a kitelepülések számát csökkenteni – fogalmazott Bóka István, polgármester, aki kiemelte: a hamarosan kezdődő Füredi Tavaszi Fesztivál hűen tükrözi a város kulturális törekvéseit.

Ebben az évben öt jelentős kiállítás nyílik a Vaszary Galériában – jelentette be Geskó Judit művészettörténész, a galéria művészeti főtanácsadója. A Füredi Tavaszi Fesztivál részeként a világhírű festő és grafikus Albrecht Dürer illetve az utóbbi évtizedek magyar művészetének egyik kiemelkedő alkotója, Jovánovics György kiállítása nyílik meg a Vaszary Galériában. Részletek itt. 
– Képbe zárt írások címmel júniusban rendezünk egy tárlatot, amely az irodalom és a képzőművészet közötti kapcsolatot, átmenetet mutatja majd be. Egyebek mellett kiállítjukEsterházy Péter elhíresült lapját, amelyre az író lemásolta Ottlik Géza Iskola a határon című regényét. Még a nyáron megnyitjuk Vasarely tárlatát majd Rippl-Rónai Józseffestményeiből, rajzaiból és grafikáiból nyílik kiállítás – vázolta az idei év képzőművészeti programját Geskó Judit, aki hozzátette, tavaly negyven százalékkal nőt a Vaszary Galéria látogatottsága.

Cserép László az önkormányzat művelődési osztályának vezetője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a város minél több családot szeretne Füredre vonzani, ezért a tematikus gyermek rendezvények mellett minden más eseménynél is igyekeznek külön programot szervezni a gyerekek számára. 
– Rengeteg programot kínálunk idén is, továbbra is arra törekszünk, hogy tartalmas kikapcsolódást tudjunk nyújtani a városba érkezőknek. Változás, hogy egy profi céget bíztunk meg a város egységes marketingjének kialakítására, sokat remélünk ettől – vélekedett Cserép László.

Balatonfüred idén is csatlakozik a Nyitott Balaton rendezvénysorozathoz, amely révén tavasszal és ősszel is több koncert illetve más kulturális rendezvény érkezik majd a városba – tett hozzá Varga-Dani Barbara a Magyar Turizmus Zrt. balatoni régiós igazgatója.


balatonfured.hu

Továbbküldöm ismerősnek