Februári programajánló

Hagyományőrző falusi disznóölés

Február 7-én részt vehetünk egy igazi falusi disznóölésen Ábrahámhegyen. Reggel 7 órakor fogópálinka kóstolással indul a nap, majd reggelire sült vért, és toros májat kínálnak, majd megkezdődik a kolbásztöltő verseny. Napközben a gyerekek és a felnőttek is, játékos vetélkedőkön vehetnek részt. Este 19 órától zenés disznótoros vacsorára, majd reggelig tartó mulatságra várják a kedves vendégeket!

www.abrahamhegy.hu

 

VI. Fonyódi Kolbászfesztivál

Ha már lakomázunk, érdemes átruccanni a déli partra is, ahol Fonyódon várnak mindenkit, aki a böjti időszak előtt még meg szeretné tömni a pocakját. Február 6-8-i hétvégén nem maradunk éhesek, ha ellátogatunk Fonyódra, ahol 2015-ben is várják az érdeklődőket a kolbász köré felépített fesztiválra. Idén is lesznek izgalmas ingerborzoló gasztronómiai versenyszámok, így minden vállalkozó kedvű amatőr és profi böllért vár a Fonyód Városi Disznótor és Kolbásztöltő verseny, a házikolbász verseny, a házi pálinka verseny, a házi szalámi verseny és a kolbásztöltő verseny – tehát ha nem csak enni, de készíteni is szeretjük, akkor érdemes benevezni a nemes és garantáltan jóízű versengésbe!

www.kolbaszfesztival.info

 

Farsangfarka – Téltemetés Tihanyban

A szokások és hiedelmek zömének szempontjából többnyire farsangvasárnap, farsanghétfő és húshagyókedd alkotja az igazi farsangot. A záró három napot " farsang farkának " is nevezik. A Tihanyi Téltemetés kedélyes farsang végi rendezvény. Február 14-én vidám maskarások vonulnak végig az utcákon a Visszhang-dombig, ahol Carneval herceg köszönti őket. A dombon menyegzőt tartanak, Carneval elveszi Tihany Szépét, minden pártában maradt helyi lány képviselőjét. Az esküvő után hatalmas máglyát raknak, rádobják a tél koporsóját, és hajnalig táncolnak a tűz körül. Sőt, a bizarr, esküvővel és temetéssel tarkított farangi mulatságon még a Fánk királynő is tiszteletét teszi!

www.tihany.hu

 

Kocsonya Szépségverseny

Ha február és Badacsonytördemic, akkor Kocsonya Szépségverseny! Egy verseny, ahol nem csak a belbecs, de a külcsín is fontos! Február 14-én ismét csak megtudhatjuk, hogy mennyi – sok esetben meglepő – formája és módja létezik hagyományos téli ételünk, a kocsonya elkészítésének.

www.badacsonytordemic.hu

 

 

Húshagyó keddi fánkparti Gyenesdiáson

A minden évben  - ideén február 17-én - megrendezésre kerülő Húshagyó keddi fánkparti a farsangi karneválok idejét zárja le. Ez az utolsó este, amikor a húsvéti böjt előtt még együtt vigad a község apraja-nagyja. Jókedv, zene, közös éneklés, jó bor és természetesen a finomabbnál-finomabb fánk elmaradhatatlan része a fergeteges mulattságnak.

www.gyenesdias.info.hu


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek