Balatonföldvár strandjai

Balatonföldváron és környékén az üdülés meghatározó eleme a víz. Nyáron az árnyas, füves strandokon, a tó lassan mélyülő vízében biztonságos körülmények közt fürödhet felnőtt és gyermek.

Ingyenes strandok animációval

A felüdülést jelentő lubickolás mellett a Balaton nyáron számos vízi sportolási, kirándulási lehetőséget kínál: vizibiciklizés, csúszdázás, szörfözés, vitorlázás, hajókirándulás.

A legtöbb strandhoz a sportpályák, játszóterek, kölcsönzők, animációs foglalkozások ugyanúgy hozzátartoznak, mint a vendéglátóegységek, a mosdók, strandcikk üzletek.

Keleti strand, Somogyi Béla utca - fotók a strandról

A hatalmas füves terület, utca felőli részét főleg a homokos sportpályák - kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya - foglalják el. A többi részen nagy fák alatt találhatunk árnyékot, de bőven van nyitott terület is a napozáshoz.  Fürdés, illemhelyek, öltözők, zuhanyzók használata ingyenes. Parkolás ingyenes a strand előtt.

Szabadstrand, Kvassay sétány - fotók a strandról

Nyugati irányba haladva, a város parti szakaszának közepén, a mólóhoz vezető hangulatos kapu után kezdődik a település központi szabadstrandja. A kapuépületben és közelében több büfé, étterem és üzlet működik. Az épülettől balra egy nagy füves, ligetes terület található, ahol bőven van hely a napozáshoz, de akár focizni is lehet a kispályás méretű kapuknak köszönhetően. 

 Nyugati strand, Rákóczi F. u. - fotók a strandról

A Kvassay-sétány végén helyezkedik el a Nyugati szabadstrand.
A strand ingyenes. A terület látványa nagyon hasonlít a Keleti szabadstrandéhoz, csak annál sokkal keskenyebb. Itt is hatalmas fák adnak árnyékot a füves terület jelentős részén, és itt is magas élősövény zárja el előlünk a víz, a közvetlen parti sáv látványát.

Parkolás a strand előtt ingyenes.

Forrás: balatonfoldvar.hu

Továbbküldöm ismerősnek