Balatonfenyves strandjai

BALATONFENYVES NAGYSTRAND - fotók a strandról

Balatonfenyves legnagyobb szabad strandja a település központi részén található. Kisgyermekes családoknál igazán közkedvelt a nemrégiben kialakított lassan mélyülő, homokos strandrész.

Biztonságot adó, remek „vízihomokozója” a gyerekeknek.

A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület ezen a strandon működtet vízibicikli kölcsönzőt (árak: 1.500 Ft /0,5 óra, 2.500 Ft / óra). 

A strandon ingyenesen igénybe vehető a bevizsgált és évente ellenőrzött játszótereket, öltözőket, WC-ket, valamint hidegvizes zuhanyzókat.

A Nagystrand Bakay Árpád utcai végén újonnan épített kerékpártárolók találhatók (melyet mindenki saját felelősségre vehet igénybe). 

A strand területén illetve a sétáló utcában (Vachot S. u.) több büfé és más üzlet is található.

 A szezonban a szabad strand nyitva tartása mindennap  10.00 – 18.00 óráig. Strandfelügyelő dolgozik, vízimentők (2 fő) és vöröskeresztes elsősegélynyújtók (2 fő) látják el a feladatukat.

A Balatonfenyvesi Turisztikai Egyesület strand információs szolgáltatást és ingyen Wi-Fi hozzáférést tesz lehetővé. Értékmegőrző szekrények napi 500 forintos díj ellenében igényelhető.

BALATONFENYVES CSALOGÁNY-KÖZI SZABAD STRAND - fotók a strandról

Balatonfenyves második legnagyobb szabad strandja a Csalogány utcánál található.

A strandot gondozott pázsit borítja, területén árnyékkot adó fák sorakoznak.

 Ahogy a település többi strandján, itt is ingyenesen lehet használni  a játszótereket, öltözőket, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat.

A büfék – falatozók változatos étel és ital kínálattal rendelkeznek .

A szezonban a szabad strand nyitva tartása mindennap  10.00 – 18.00 óráig. Strandfelügyelő dolgozik, vízimentők  és vöröskeresztes elsősegélynyújtók látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények napi 500 forintos díj ellenében igényelhető.

BALATONFENYVES-ALSÓI SZABAD STRAND - fotók a strandról

A Balatonfenyves-alsói vasútállomás szomszédságában található a településrész szabad strandja, amit az utóbbi években jelentősen korszerűsítettek.
A „Mozdulj Balaton” egyik helyszíne.

A szezonban minden szombaton egész nap állandó animátor várja a helyszínen a jelentkezőket a különböző sportversenyekre – strandröplabda, kosárlabda, kispályás focilabda, tollaslabda. A bejáró mellett különböző sporteszközöket is telepítettek a sekély vízbe, ami különösen alkalmas a játékra, sportra.

A bejárattól balra különböző mászókákból, hintákból, homokozóból álló, biztonságos, bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret alakítottak ki a gyermekek részére. A büfék a bejárattól a strand jobb oldali részén találhatók széles étel-és italválasztékkal.
A szezonban a szabad strand nyitva tartása mindennap 10.00 – 18.00 óráig. Strandfelügyelő dolgozik, vízimentők  és vöröskeresztes elsősegélynyújtók látják el a feladatukat. Értékmegőrző szekrények napi 500 forintos díj ellenében igényelhető.

BALATONFENYVES ISTVÁN KIRÁLY UTCAI SZABAD STRAND - fotók a strandról

Balatonfenyves észak-keleti szélén található, nem messze a Bélatelep-alsói vasútállomástól. Ingyenesen lehet használni játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat.

POZSONY UTCAI SZABADSTRAND - fotók a strandról

A Pozsonyi utca végén található kisebb szabadstrand szintén közkedvelt a kisgyermekes családok számára. A bejáratnál lassan mélyülő, homokos rész vezet a Balatonba. Ingyenesen lehet használni a bevizsgált és évente ellenőrzött játszóteret, WC-ket, hidegvizes zuhanyzókat. Az itt található kisebb vendéglő is várja kedves vendégeit!

 „JÓ A BALATON TÉLEN IS!”
KORCSOLYÁZÁSI LEHETŐSÉGEK BALATONFENYVESEN - fotók a strandról

Balatonfenyvesen is készül minden évben a korcsolyázó terület kijelölésére. Amint a jégviszonyok megengedik, a Nagystrand középső részén, a vasútállomással szemben, a Vass Gereben, és Vachott Sándor utcák vonalában alakítanak ki kijelölt pályát.
Egy illemhelyet is kinyitnak és egy vendéglátóhely is kínál ételeket, italokat.


Forrás: www.balatonfenyvesen.hu

Továbbküldöm ismerősnek