A Balaton legizgalmasabb programjai, együtt MOL Nagyon Balaton

Az idei nyáron harmadszor indul útjára a Nagyon Balaton programsorozat, amely 2013 óta a Balaton Régió legrangosabb, legizgalmasabb kulturális-, gasztronómiai- és sporteseményeit, fesztiváljait gyűjti csokorba. Idén, májustól szeptember végéig már 25 esemény  várja mindazokat a hazai és külföldi turistákat, akik a nyári hónapokban a Balaton Régiót választják úticélként. Amíg tavaly közel 450.000-en vettek részt a programokon, idén már 600.000 vendéget várnak a szervezők. A MOL Nagyon Balaton keretében ünnepel a 25 éves Művészetek Völgye, a 10 éves KultKikötő, a Balaton közepén ad koncertet a hetvenedik születésnapját ünneplő Hobo, a tó körül lehet majd futni és biciklizni, jazz- és folkzenei koncertek és rangos borfesztiválok mellett, a MasterCard Balaton Sound, a STRAND - Nagyon Zene Fesztivál, a B.my.Lake, az ARTplacc és a Paloznaki Jazz Piknik az eddiginél is több vendéget vár.

A Nagyon Balatonhoz névadó partnerként kapcsolódik a MOL, az MTVA pedig idén is stratégiai partnerként vesz részt a programokon.

A Nagyon Balaton név ma már ismerősen cseng a hazai, aktívan pihenő százezrek körében. Az  eseménysorozat gazdája, kitalálója és főszervezője a VOLT Produkció, amelynek vezetőit idén a hazai turizmus legbefolyásosabb szereplői közé választották. „A Nagyon Balaton célja a kezdetek óta változatlan: a régió legizgalmasabb és legrangosabb eseményeivel közösen a Balaton legjobb arcát, igazi értékeit szeretnénk megmutatni az egész országnak. Ehhez mi egyrészt egy igazán jelentős reklámkampányt szervezünk, másrészt igyekszünk újabb és újabb programokkal kapcsolódni hozzájuk. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy ma már olyan neves és nagy múltú események is a MOL Nagyon Balaton partnerei, mint a Művészetek Völgye, az ARTplacc, a KultKikötő vagy éppen a Paloznaki Jazz Piknik.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton vezetője.

 

A Nagyon Balaton születésével egyidőben tucatnyi, igazán nagyszabású program és esemény is elindult a régióban. „A MasterCard Balaton Sound európai sikere után 2013-ban egyszerre két új fesztivált is elindítottunk. Mind a B.my.Lake, mind a STRAND – Nagyon Zene  Fesztivál ma már jegyzett és népszerű események, amelyek százezres tömeget vonzanak a Balatonra, de a korábbi évekhez hasonlóan idén is számos új programot indítunk a Balaton több pontján. A programdömping mellett a MOL Nagyon Balaton gasztronómiában is erősít. A We Love Balaton portállal és a Magyar Konyhával együttműködve a régió 100 legjobb éttermét, kávézóját, lángos- és halsütőjét, fagyizóját „MOL Nagyon Balaton TOP 100” jelzéssel látjuk el, őket kiemelten ajánljuk a nagyközönségnek, számos orgánumban.” – emelte ki Fülöp Zoltán, a Nagyon Balaton főszervezője.

Az intenzív kampány egyik fontos elemeként a nyár során két alkalommal, 200.000 példányban jelenik meg az ingyenes MOL Nagyon Balaton magazin, amelyhez fesztiválokon, Tourinform irodákban és MOL benzinkutakon juthat hozzá a közönség. Az MTVA pedig stratégiai partnerként kapcsolódik a MOL Nagyon Balaton programjához.

„A Balaton kiemelten fontos szerepet tölt be az MTVA életében. Túl azon, hogy a Balatoni Nyár című műsorunk idén megújult formában jelentkezik naponta Révfülöpről, a Nagyon Balaton programjai kivétel nélkül olyan értéket képviselnek, amely fontos a közmédia számára.  Igyekszünk mindenhol jelen lenni, ahol történik valami izgalmas, érdekes, bemutatásra érdemes esemény, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV pedig több programról élőben jelentkezik majd. Az eseménysorozat szervezői számos olyan kisfilmet készítettek a Balaton érdekes szereplőiről, amelyeket ugyancsak az MTVA tűz műsorára, egész nyáron.” – mondta el Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója.

Nem véletlen, hogy a MOL is felfigyelt az izgalmas rendezvénysorozatra, és az idei évtől névadó partnerként kapcsolódik a Nagyon Balatonhoz.  „Az ország legnagyobb vállalataként az a feladatunk, hogy olyan projekteket támogassunk, amelyek a számunkra fontos dolgokat képviselik. Lényegesnek tartjuk az ország fejlődését, amihez egy-egy régió felpezsdítésén keresztül vezet az út. Örülünk, hogy a Nagyon Balatonnal egymásra találtunk, hiszen ez az eseménysorozat több mint koncertek sorozata: a gasztronómia, a vendéglátás éppúgy benne van, mint a mozgás vagy a zene. Sokszínűsége segít abban, hogy új energiát vigyünk a mindennapjainkba. Ahogy Budapest közlekedése új dimenziót kapott a MOL Bubi-val, úgy nyáron a Balaton vérkeringésének élénkítése a célunk. Szeretnénk útitársak lenni mindenben, ami előre visz, amivel feltölt!” – mondta Szollár Domokos a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója az együttműködésről.


Nagyon Balaton

Továbbküldöm ismerősnek