Az év programkínálata - Új fesztivál, több sportesemény

Picasso, Robert Capa kiállítás, kibővített úszó világkupa, megnyíló vitorlás múzeum, új gasztronómiai fesztivál - ezek lesznek idén az újdonságok. A hangsúlyok és az emblematikus események megmaradnak. Ebben az évben is bőséges és sok műfajú lesz a város kulturális programkínálata. Íme a teljes lista.

Az elmúlt években a kulturális turizmus meghatározó eleme lett Balatonfüred turisztikai kínálatának, a város kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát.

A kínálat 2015-ben is bőséges lesz, a város identitását meghatározó nagy rendezvények, mint például a Jókai Napok, Kékszalag, Anna-bál, Borhetek illetve az egyre népszerűbb sportesemények valamint a zenei programok mellett néhány újdonság is várja majd az érdeklődőket.

Egy új, nagyszabású, őszi gasztronómiai fesztivált szervez idén a város. A remények szerint a Márton napi hagyományokra építő, a helyi vállalkozók bevonásával készülő rendezvény idővel az utószezon egyik meghatározó eseménye lehet Füreden. Változás még, hogy a Szüreti fesztivált a Szent Mihály napi rendezvényekkel együtt tartják majd meg, a Korok Fesztiválja helyett pedig többnapos művészeti fesztivált rendeznek. 
A Vaszary Galéria ismét jelentős kiállításoknak ad helyet, márciusban a Frankofón Hetek rendezvénysorozat keretében Pablo Picasso tárlata valamint Robert Capa fotókiállítása nyílik meg a galériában.
Pablo Picasso rajzaiból és Jean Cocteau költő, filmrendező fotóiból nyíló kiállításon több olyan mű is látható lesz, amelyet Magyarországon még nem állítottak ki.

A vitorlázás történetét interaktív, speciális eszközökkel bemutató vitorlás múzeum átadásával pedig új kiállítótérrel bővül a város. Részletek itt.

A kulturális programok mellett markáns szerep jut a sportrendezvényeknek is. Lesz Kékszalag, Balatonman, nemzetközi ultrafutó verseny, több hagyományos vitorlásverseny, Magyar Úszás Napja, és június 20-án, kétségkívül a legnagyobb szabású esemény a Nyíltvízi Úszó Világkupa.
A részletes rendezvénynaptár itt olvasható.


Forrás: balatonfured.hu

Továbbküldöm ismerősnek