Aktív üdülés, attraktív táj, kreatív csapat - az Aquilo Hotel Panorámában

Az Aquilo Hotel Panoráma egy csendes kis szálláshely a Tihanyi-félsziget öblében, amely rendelkezik saját stranddal, kikötővel, étteremmel, ám mind nagyobb hangsúlyt fektet az aktív szabadidős programokra. A vezetőség úgy véli, a Balaton-felvidék, és szűkebb környezetük: Tihany, megannyi látnivalót, természeti értéket rejt, amelyet az ott tartózkodás során – ha csak részben is – vétség lenne nem megismerni. Az olyan volna, mint egy csárdában rántott húst rendelni…

 

A hotel az aktív szolgáltatásait egy csokorba fűzve létrehozta az Aktív Pont Tihany-t mind szállóvendégeknek, mind utcáról betérőknek. Itt kölcsönözhetőek jól karbantartott kerékpárok, vagy akár vízi sporteszközök is, a természetjáráshoz pedig térképet és túrajavaslatot adnak. És annak, aki szívesebben szemlélné a tájat a Balaton vizéről, sétavitorlázást ajánlanak – ami fürdőzéssel kombinálva igazán remek program! Ha mégis szárazföldön fedezné fel a vidéket, úgy akár két keréken, akár gyalogszerrel indul útnak, szívesen kíséri Önt túravezető, aki leveszi az útvonalkeresés terhét a válláról. Mindemellett ha összegyűlik egy kis társaság, szerfelett kalandos élmény lehet a kirándulás.

Többféle túrát is indítanak, bár a gyalogosan – kerékpárral kombinációt javasolják, ami kényelmesebb, gyorsabb, érdekesebb alternatíva. Kiváltképp a séta végeztével megkönnyebbülés nyeregbe ülni és visszagurulni. Számtalan kilátópontot, természeti értéket, látnivalót rejt a félsziget. Ilyen például a Nyereg-hegy, amely előtt (alatt) a Balaton, mint a tavirózsa levele, úgy terül el, és a partot ölelik a környező dombok. A sziklás peremről messze látni, míg a másik irányba – szemfülesek kiszúrhatják – fák, bokrok lombjai között bújik meg Tihany, a Belső-tó, s a kőröshegyi híd látképe. Magával ragadó panoráma: temérdek víz, végeláthatatlan domb-halmaz… Egy kis kitérővel a közelben elérhető az Apáti-hegy, amely túlszárnyalja az előző látványt: a pazar kategóriába sorolható. A szintén sziklák övezte ösvény a Külső-tó felett magasodik, és beláthatjuk a félsziget felét. A panorámakép magába foglalja még a Belső-tavat és a Balatonból két részletet – azaz négy vízfoltot, magjukban Tihany lakóházaival és a bencés apátsággal.

Megragadó pont még az Aranyház a Belső-tó mellett az Akasztó-domb, a Szélmarta sziklák, és a listát még folytathatnám… Nem is gondolnánk, mi mindent rejt ez a kis félsziget! Ezenfelül az erdő sűrűjében, misztikusan megbúvó barátlakásokról még nem is esett szó… Aki izgalmakra vágyik és ingerszegénynek találná a bolyongást a természetben, annak figyelmébe ajánlom az Aktív Pont GPS túráit. Speciális készülékkel és egy kis füzetnyi feladvánnyal kell útra kelni. A pár soros, rímekbe szedett kis fejtörők egy-egy koordinátát jelölnek, amelyek az utat mutatják – kilátóhelyekhez, nevezetességekhez visznek. A feladatokhoz megtalálni, észrevenni vagy épp megszámolni kell valamit, így társaság esetén kiváló csapatjáték.

Szeptember, október hónapokban ideális – amennyiben az idő is engedi – túracipőt húzni. A nyári hőség utáni még kellemesen meleg időszakban, amikor már lecsengett a turista-áradat, elvonulhatunk rekreálódni. Íme a tippem: Aquilo Hotel Panoráma Tihanyban, közvetlenül a vízparton, Aktív Ponttal, kellemes környezetben. 

Továbbküldöm ismerősnek