Török charterek indulnak a Hévíz-Balaton Airportról

Június 16-án elindul az első törökországi charter a Hévíz-Balaton Airportról, a jelenlegi foglalási eredmények meghaladják az előzetes várakozásokat.

A Greentravel Nemzetközi Utazási Iroda Kft. június közepétől heti rendszerességgel indítja charter járatait a sármelléki repülőtérről Antalyába.

A cég az elmúlt évben döntött a járatindításról, melyre azzal nyílt lehetőség, hogy a repülőteret működtető cég hévízi tulajdonba kerülésével stabilizálódott a helyzet. A döntéshez hozzájárult, hogy a jelenlegi utasaik közül, mintegy 5-6 ezer fő lakik a Dunántúlnak ezen a részén, a Hévíz-Balaton Airport vonzáskörzetében.

Június 16-tól augusztus 25-ig hetente egyszer közlekedik, várhatóan a Freebird Airlines közreműködésével. A tizenegyedik járat azért indul már a főszezon után, hogy a balatoni turizmusban dolgozóknak is lehetőséget kínáljanak, sőt megfelelő igény esetén további három héttel meg tudják nyújtani a szezont szeptemberben. Egy-egy gép a tervek szerint 180 utast szállít majd, de a főszezonban akár 204-210 személyesre is le tudják cserélni a gépeket.

A fő vonzerők között ott van a könnyű megközelíthetőség, az ingyenes, kamerával védett parkolási lehetőség, a keddi 11:40-es indulási idő, ami nagyon kényelmes utazást jelent, miközben lehetővé teszi akár a már első napi tengeri fürdést.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Benkő Attila, a repülőteret működtető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, számukra azért különösen fontos a török járat, mert ezzel újra indul a kiutazás Sármellékről. A jelenlegi német, orosz, svájci járatok elsősorban ide szállítanak ugyanis vendégeket, az optimális utasforgalomhoz azonban fontos a kiutaztatás lehetőségének biztosítása is.

A polgármester elmondta: a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma 2014-ben csaknem ötödével, 33 ezerre bővült tavaly 2013-as évhez képest, s minden lehetőség adott arra, hogy ez a tendencia 2015-ben folytatódhasson.

http://www.greentravel.hu/


Forrás: http://www.heviz.hu/

Továbbküldöm ismerősnek