TORKOS CSÜTÖRTÖK 2015-BEN IS!

A Magyar Turizmus Zrt. 2015-ben is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 19-ére esik. 

Az elmúlt években a Balaton régió számos étterme csatlakozott az akcióhoz és bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másként. Országosan az elmúlt négy évben átlagosan mintegy 150.000 vendég torkoskodott ezen a napon.

 

-       A balatoni gasztrokultúra folyamatosan színesebbé, gazdagabbá válik – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy évről évre új helyek nyílnak: kezdve a családi kisvendéglőktől, a vidéki udvarházakon vagy éppen fröccsteraszokon át egészen a csúcséttermeket képviselő egységekig.

-       A csatlakozó éttermek vállalják, a teljes nyitvatartási időben, a teljes ’a la carte’ kínálatból 50% kedvezményt adnak az étel- és italfogyasztásból, illetve a számla végösszegéből február 19-én egész nap.

-       A csatlakozó éttermek február 15-ig regisztrálhatnak. A Balaton régióból a mai napig 23 vendéglátóhely csatlakozott az akcióhoz.

-       Ha már italfogyasztás: ne feledkezzünk el a hivatalosan 6 balatoni borvidék kiváló balatoni szőlőfajtákból készült borairól, amiket minden bizonnyal meg lehet majd kóstolni a már a böjti időszakban a farsangi maradékok elfogyasztására (is) életre hívott Torkos Csütörtökön. Persze nem kell feltétlenül borszakértőnek lennünk ahhoz, hogy egy balatoni pihenés, hétvégi kiruccanás vagy éppen a Torkos Csütörtök alkalmából tett balatoni látogatásunkkor a megfelelő bort válasszuk ki – egyrészt figyeljünk oda a szezonalitásra és a regionalitásra, de persze biztosak lehetünk abban is, hogy a csatlakozó éttermekben szívesen segítenek a borválasztásban.

-       Érdekesség, hogy idén a fenti népszokás felelevenítése során az Agrármarketing Centrum az akción belül a minőségi magyar sertéshús fogyasztásának pozitív egészségügyi és gasztronómiai vetületeire is fel kívánja hívni a figyelmet. Az országos gasztronómiai megmozduláshoz új Facebook oldalt is indítanak www.facebook.com/agrarmarketingcentrum címen. Akik ebben az időszakban már nem szeretnének húst fogyasztani, természetesen ők is megtalálhatják majd a kedvükre valót: az akció elindítói szorgalmazzák, hogy az éttermek kellő számú és változatos, böjti ételt is szerepeltessenek kínálatukban, étlapjukon az idei Torkos Csütörtökön.

-       És végül álljon itt egy balatoni februári – márciusi gasztroajánló mindazoknak, amik nem csak Torkos Csütörtökön szeretnének torkoskodni:

o   VI. Fonyódi Kolbászfesztivál – Fonyód, február 6-8., www.kolbaszfesztival.info

o   Hagyományőrző Falusi disznóölés – Ábrahámhegy, február 7., www.abrahamhegy.hu

o   Kocsonya Szépségverseny – Badacsonytördemic, február 14., www.badacsony.com

o   Húshagyókeddi Fánk Party – Gyenesdiás, február 17., www.gyenesdias.info.hu

o   Csopaki Boros Toros – Csopak, március 21., www.csopak.hu

 

2015-ben az akció hivatalos weboldala a www.torkoscsutortok.itthon.hu. Itt zajlik az éttermek regisztrációja, illetve az érdeklődők itt találhatják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. A Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu weboldalán emellett számos egyéb cikket, programajánlót, érdekességet is találhatunk – a torkoskodás előtt az interneten is érdemes csemegézni!


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: 87/482-023

                                               E-mail: rmibalaton@itthon.hu, balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton, blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Fotó: https://www.facebook.com/agrarmarketingcentrum

Továbbküldöm ismerősnek