Telet temet a Balaton

Szeretettel meghívnak mindenkit az immár 7. alkalommal megrendezésre kerülő Fonyódi Kolbászfesztiválra. Az idei évben is a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén szórakozhatunk együtt Fonyódon 2016. február 5-7 között.

Pénteken délután hagyományos disznóölés, másnap kolbásztöltő verseny és népi együttesek fellépése színesíti a programot, este Dévényi Tibi bácsi kolbász retro buliján engedhetjük ki a gőzt. Vasárnao meglepetés fellépő!

www.kolbaszfesztival.info

A téli hónapok elmaradhatatlan programja a falusi disznóölés. Ábrahámhegyen február 6-án várják az érdeklődőket egy kemény munkával, de jó hangulatban eltöltendő napra. A disznóölés reggel 7 órakor fogópálinka kóstolással veszi kezdetét, reggelire sült vért, és toros májat kínálnak, majd kolbásztöltő verseny kezdődik. A különböző módon elkészített, és fűszerezett sültkolbász a helyszínen kóstolójegy ellenében megvásárolható.

www.abrahamhegy.hu

Jó tudni, hogy ezen a napon, 14 órakor tartják a XVI. Keszthelyi Városi Karnevált is, helyszín a Festetics kastély - Sétálóutca – Fő tér.

www.goldmarkmk.hu/xvi-keszthelyi-varosi-karneval/

Másnap, nem messze innen Tapolcán búcsúztatják a telet. A hivatalos nevén V. Tapolcai Téltemető és III. Töpörtyűsütő versenyen sokakat várnak elűzni a hideg évszakot. Lesz itt jelmezes felvonulás a Köztársaság tértől, az Ady és Deák utcákon át a Fő térig, de töpörtyűsütő és forralt borfőző versenyt is rendeznek és farsangi fánk sem hiányozhat a kínálatból. A rendezvényt a helyi művészeti csoportok műsora színesíti. Jókedvű és ízletes télűzésért irány tehát a februárban is mediterrán hangulatú Tapolca!

www.tapolcatamasimk.hu

Gyenesdiáson, amint már megszokhattuk, idén is lesz Húshagyó keddi fánkparti: február 9-én vidám hagyományőrző estén jelmezversennyel és sok jókedvvel várják a „fánk-szerelmeseket”.

www.gyenesdias.info.hu  

Badacsonytördemicen februári 13-án különleges gasztronómiai programmal várják az érdeklődőket, amelyen jellegzetes téli ételünk „kelleti magát”: ezen a napon a kocsonyát mustrálják megintcsak. A szakértő zsűri a külső alapján bírálja majd a versenyző kocsonyákat, de jó hír, hogy bírálat után a közönség meg is kóstolhatja a csemegéket.

www.badacsonytordemic.hu


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek