SIÓFOKI TAVASZI FESZTIVÁL

2016. MÁRCIUS 17-TŐL

NEMZEDÉKEK NEMEZEI

Hagyományos és kortárs nemezek kiállítása
Megnyitó

Tárlat Vidák István textilművész, a Népművészet Nagymestere, az MMA rendes tagja, Nagy Mari textilművész, a Népművészet Mestere, Vidák Anna nemezkészítő, a Népművészet Ifjú Mestere és Ifj. Vidák István nemezkészítő, a Népművészet Ifjú Mestere műveiből.
A művészek által kutatóútjaikon gyűjtött eredeti, hagyományos közép-ázsiai, kaukázusi, indiai nemeztakarók, általuk készített, a hagyományt követő nemeztakarók, modern falinemezek, öltözékek és kiegészítők, valamint könyvek és játékok kiállítása.

Megtekinthető: a KIKK nyitva tartási idejében.
A belépés díjtalan.

2016. MÁRCIUS 18. PÉNTEK 18.00

TAVASZI HANGOK ZONGORÁN ÉS ORGONÁN

Jazz és klasszikus zene a siófoki református templomban
Apáti János jazz-zongorista és Teleki Miklós orgonaművész koncertje

Időpont: 2016. március 18. péntek 18.00
Helyszín: Református templom, Kele utca 10-13.

Örömmel köszöntjük a Siófoki Tavaszi Fesztivál közönségét egy különleges zenei élménnyel, mely a klasszikus orgonazenét a klasszikus jazz-zongora hangzásvilágával ötvözi. A klasszikus jazz-zongora ismert melódiáit Apáti János, a körünkben jól ismert jazz-zongorista, az orgonaműveket a kiváló orgonaművész, Teleki Miklós adja elő. Apáti János több All Stars együttes zongoristája volt, de leginkább szólóban szeret jazzt játszani. Teleki Miklós Artisjus-díjas, rendszeresen koncertező orgonaművész. Közös fellépésre most vállalkoznak először. Mindketten siófokiak, az igényes zene elkötelezett megszólaltatói.

Jegyárak: Siófok kártyával: 2.000 Ft, elővételben: 2.500 Ft. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

2016. MÁRCIUS 19. SZOMBAT 15.30

ÖNBECSÜLÉSSEL AZ EMBERI KAPCSOLATAINKBAN

Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember előadása

Időpont: 2016. március 19. szombat 15.30
Helyszín: KIKK, színházterem

Az önbecsülés az emberi élet egyik alapértéke. Az önbecsülés által tisztelhetjük magunkat akkor is, ha gyöngének bizonyultunk. Az önbecsülés széppé teszi az életet, mert segít fölfedezni mások értékeit, és megbecsülni mindazt, amit kaptunk. Az önbecsülés föltárja, hogy szívünk mélyén lakik bennünk valaki, aki sokkal több, mint amit valaha reméltünk volna.

Jegyárak: Siófok kártyával: 1.000 Ft, elővételben: 1.500 Ft.

2016. MÁRCIUS 22. KEDD 10.00

VÍZ VILÁGNAPJA

A DRV Zrt. önálló kiállítása

Megnyitó

Időpont: 2016. március 22. kedd 10.00
Helyszín: KIKK, előcsarnok

Az idei évben a Víz Világnapja rendezvény mottója a „Víz és munkák”. Ennek kapcsán a DRV Zrt. szeretne bepillantást engedni kiállításának közönsége számára a vízszolgáltatás mögött rejlő komoly szakmai munka folyamataiba, a víztisztítás menetébe, valamint a laboratóriumban használt eszközök, felszerelések, és a vízfogyasztás mérésére szolgáló kellékek eszköztárába.
Bemutatásra kerülnek továbbá az óvodások számára meghirdetett rajzpályázatra beérkezett munkák is.
A kiállításon minden érdeklődőt a helyszínen kitölthető kvízzel várunk, a helyesen kitöltők sorsolás útján értékes ajándékot nyerhetnek.

Megtekinthető: 2016. március 24-ig, a KIKK nyitva tartási idejében.
A belépés díjtalan.

 2016. MÁRCIUS 24. CSÜTÖRTÖK 19.00

JÁSZAI MARI: MAGAM KERESÉSE

Monodráma Juhász Róza színművész előadásában

Jászai Mari levelei, naplója alapján

Időpont: 2016. március 24. csütörtök 19.00
Helyszín: KIKK, Teátrum kávéház

1850. február 24-én született Jászai Mari, a magyar színjátszás felejthetetlen tragikája. Olthatatlan tudásvágya korának legműveltebb személyiségei közé emelte. Tehetsége, mindent elsöprő drámai ereje kortársait arra indította, hogy alakításairól tanulmányokat írjanak. Több mint ötven éven át láthatta a közönség a nemzet színházának színpadán. Az a közönség, amely rajongásig szerette és ünnepelte estéről estére. Tudjuk, hogy Petőfi és Széchenyi volt számára az a két géniusz, akiket minden lehetséges módon hirdetett. Rendületlenül szavalta imádott Petőfije verseit, Nagycenkre pedig évente elzarándokolt Széchenyi sírjához. Az utókor sajnos már nem gyönyörködhet megrendítő alakításaiban, de a ránk hagyott írások és tanulmányok lehetővé teszik számunkra, hogy hirdessük őt. Kötelességünk ezt tenni, hiszen volt egy olyan csodája a magyar színművészetnek, aki példaképül szolgálhat a jövő nemzedéke számára.

Jegyárak: Siófok kártyával: 1.000 Ft, elővételben: 1.500 Ft.

2016. MÁRCIUS 30. SZERDA 18.00

KÁVÉHÁZI ZENÉS PILLANATOK - NOAH'S ARK KONCERT

Időpont:2016. március 30. szerda 18.00
Helyszín: KIKK, Teátrum kávéház

Kok Balázs – gitár, ének, Kucska Péter – gitár, vokál

Két srác akusztikus élőzene iránti szenvedélye...

Jegyár: 500 Ft.

2016. MÁRCIUS 31. CSÜTÖRTÖK 19.00

HUJBER FERENC · NEGYVENEN VAGYOK

One Man Show
Bemutatja a Banner Comedy®

Időpont: 2016. március 31. csütörtök 19.00
Helyszín: KIKK, színházterem

Hujber Ferenc hullámokkal teli első negyven éve, életének eddig mélyen elhallgatott titkai is felszínre kerülnek a 2015. november végén bemutatott Negyvenen vagyok című darabban. A színházi eszközöket és filmes megoldásokat ötvöző előadás a Broadway deszkáin már jól ismert és rendkívül sikeres One-Man-Show műfaj első hazai produkciója, melyben a főhőst és az életében felbukkanó összes fontosabb karaktert Hujber Ferenc alakítja. A darab egy mérföldkő a hazai színháztörténelemben, hiszen nem fordult még elő, hogy egy színész saját életét viszi színre kendőzetlen őszinteséggel.

A Broadway deszkáin teltházakkal működő műfaj, a One-Man-Show tulajdonképpen egy kíméletlenül őszinte, életmozaikokból kirajzolódó szatíra, egy valódi nagyszínpadi produkció, rendkívül intenzív színpadi jelenléttel. Egy színész számára hatalmas kihívás, magányos, kapaszkodók nélküli kötéltánc – meséli a darab írója, Banner Szűcs Loránd, a színházi-filmes szakemberekből álló és egyedi előadásokat létrehozó Banner Comedy egyik alapítója.

A darab egyediségét adja a formai megoldás is, mivel a színen a színház és a film eszközei keverednek, melyben feltűnnek majd családi fotók, archív felvételek, filmbejátszások és frissen forgatott illusztrációk. Egy nagyszabású, látványos, előadásra, ha úgy tetszik egy show-ra készülünk, melynek nemzetközi színpadokon már komoly hagyománya van, itthon azonban a Negyvenen vagyok című produkció során találkozhat ilyennel először a hazai közönség – teszi hozzá Banner.

A Negyvenen vagyok előadást a legendás “Simó-osztály”-ban végzett és filmjeivel számos fesztivált megjárt Erdélyi Dánielrendezi, aki a népszerű, szituációs játékon alapuló színházi-televíziós műsor, a Beugró rendezője is.

Jegyárak: Siófok kártyával: földszint: 2.300 Ft, erkély: 2.100 Ft, elővételben: földszint: 2.600 Ft, erkély: 2.400 Ft.

2016. ÁPRILIS 2. SZOMBAT 16.00

NEMES NAGY ÁGNES – NOVÁK JÁNOS: BORS NÉNI

Kolibri Gyermek és Ifjúsági Színház

Időpont: 2016. április 2. szombat 16.00
Helyszín: KIKK, színházterem

Ki ne ismerné Bors nénit? Újabb és újabb generációk mennek el a színházba, hogy együtt ünnepeljék 80. születésnapját. Az előcsarnokban, a színpadon és a nézőtéren meglepetéseket készítünk Bors néninek Lackóval, Titillával, Vízimolnárral és a Játékmesterrel. „Ami jóóó van a vilááágon!” – énekeljük, s közben úgy érezzük, ezen a születésnapon csodákra is képesek vagyunk!

Bors néni: Molnár Piroska
Titilla, a hűséges macska: Ruszina Szabolcs
Lackó: Megyes Melinda
Vízimolnár, Jeromos: Mult István
Játékmester: Novák János
valamint a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház stúdiós növendékei

Zenészek: Bágyi Balázs, Bornai Szilveszter, Friedrich Károly, Kaboldy András, Tóth Tamás
Író: Nemes Nagy Ágnes
Tervező: Gyarmati Ágnes
Rendező: Novák János

Az előadás időtartama 100 perc, szünet nélkül.

Jegyárak: Siófok kártyával: 2.000 Ft, elővételben: 2.500 Ft.

Mindennemű változtatás joga fenntartva!

Jegyárak: lásd az egyes programok ismertetőjénél.

Jegyek kaphatók: előreláthatóan 2016. március elejétől a Kálmán Imre Kulturális Központban (Fő tér 2.), a www.kulturkozpont-siofok.hu és a www.jegy.hu honlapokon,az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, illetve a Siófoki Tourinform Irodában!


Siófokportal.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek