Körbefutottuk a Földet, Karos is megmozdult

Közel 4000 regisztrált futó összesen 46 733 kilométert teljesített a szombaton megrendezett I. RunCard Országfutáson.

Az indulók húszszorosan is túlteljesítették az eredeti tervet, mert a cél az volt, hogy "fussunk végig az országon, a határ hossza 2246 kilométer". Teljesítményük a Föld bőséges megkerüléséhez is elég lett volna.
 
A zalakarosiak büszkék lehetnek arra, hogy maguk is részesei voltak ennek az országot megmozgató sporteseménynek.
 
A Zalakarosi Futrinkák csoportja az Országfutáshoz kapcsolódóan a Keszthely és Nagykanizsa közötti útvonal váltott futását vállalta be, s városunkban a Tourinform-irodánál kialakított frissítőpontnál Stégli János sportszervező koordinálásával több felnőtt és diák is csatlakozott hozzájuk, hogy aztán a Galambokig vezető kerékpárúton együtt fussanak. A lelkes fiatalok – Balogh Levente és Ács Linett – a magyar zászlóval kezükben futották végig a távot.
 
Nagyon sok „apróság” is csatlakozott szüleivel, ők egy körülbelül kilométernyi hosszúságú szakaszt futottak, illetve kerékpároztak végig, a nagyobbacskák viszont négy kilométeres távon, meglehetősen erős tempóval teljesítettek.
A Futrinkák egészen a nagykanizsai Erzsébet térig mentek, ahol közös fotózkodással zárult a nap, s azzal a melengető érzéssel, hogy ismét sikerült igazi csapatként, közösségként együtt dolgozni. Szabadicsné Madaras Katalin és Antal Anita teljesítménye említésre méltó, hiszen ők az egész útvonalat végigfutották, így 51,28 km-rel zárták az Országfutást. Kovács (Kokó) Zoltán pedig a Futrinkák autós kíséretét, út közbeni ellátását vállalta fel, amiért a résztvevők ezúton is köszönetet mondanak.
 
A Zalakarosi Futrinkák köszönik minden futó aktív részvételét, valamint mindazoknak a segítségét, akik akár frissítéssel, akár lelkes szurkolással támogatták az I. Országfutás karosi vállalásának végrehajtását.

 

Továbbküldöm ismerősnek