Januári rendezvényajánló

Újévi csobbanás Szigligeten (január 1.)

Van egy mondás, miszerint: január, február, mindjárt itt a nyár! Ezt vehették alapul a szervezők, amikor évekkel ezelőtt megálmodták az Újévi csobbanást. Ők már január 1-jén a szigligeti strandra várják mindazokat, akik szeretnének a 2015-ös év első fürdőzői között lenni a Balatonban. Bár várhatóan 0 fok körüli lesz a víz hőfoka, a szervezők szeretnék, ha forró lenne a hangulat, ennek biztosítására forralt borral, a sikeres 2015-ös év okán pedig lencsegulyással várnak mindenkit. Aki csak egy rövid időre is belemegy a Balatonba, egy emléklapot kap. A rendezvényt akkor is megtartják, ha befagy a Balaton, ez esetben lékvágással biztosítják a „csobbanás” lehetőségét!

www.szigliget.hu

Újévi koncert Keszthelyen (január 1.)

A keszthelyi Balaton Színházban a 2002-es megnyitás óta hagyományosan minden év január elsején megrendezésre kerül Keszthely város újévi koncertje. Az évek során ismert hazai zenekarok és előadók voltak a rendezvény vendégei, többször koncertezett a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar, Orosz Zoltán harmonikaművész, de fellépett már a Váci Szimfonikus Zenekar, vagy a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar. A műsorokban ismert és népszerű zeneszerzők közkedvelt művei csendültek fel. Schubert, Strauss, Brahms, vagy éppen Beethoven, Mozart szerzeményeit a közönség évről évre kitörő örömmel fogadja. 2015. január elsején is hasonlóan színvonalas koncerttel várnak mindenkit Keszthelyre a Balaton Színházba.

http://goldmarkmk.hu/programok/

Magyar Kultúra Napja (január 22.)

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Ennek megfelelően több helyszínen is kulturális programokkal várják az érdeklődőket Balaton-szerte.

www.vonyarcvashegy.hu, www.vaszaryvilla.hu

Részletes programokért és további rendezvényekért érdemes ellátogatni a települések honlapjára vagy a helyi Tourinform irodákban érdeklődni!


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Továbbküldöm ismerősnek