Húsvétolás

 

Idén április első hétvégéjén ünnepeljük a Húsvétot, amely számos kedves családi programot tartogat a Balaton régióban

 

 

 

Húsvéti ajánló:

·         április 4.: Családi Húsvétolás, nagy tojásvadászat, Balatongyörök

·         április 4.: Húsvétváró játszóház, Felsőörs

·         április 4-5.: Húsvéti tavaszvárás, Balatonmagyaród

·         április 5-6.: Húsvéti Vigadalom, Hévíz

 

Április 5-én idén is megrendezésre kerül Zalakaroson a Családi Nyúlkergető, amelyet jó időben a Zalakarosi Kertmozi parkjában, rossz időben pedig a Zalakarosi Fürdőn rendeznek meg. A programra sok szeretettel várnak minden családot, kicsiket és nagyokat egyaránt.

www.zalakaros.hu

Húsvéti fesztivál április 4. és 6. között Siófokon, ahol Húsvét hosszú hétvégéjén 3 napos tavaszköszöntő programsorozaton vehetünk rész. Napközben rengetek gyermek program, esténként pedig locsolóbál várja a felnőtteket. A színes műsorok között mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot – gasztronómiai és kézműves kirakodóvásár, húsvéti játszóház, kézműves foglalkozás, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése.

www.siofokportal.com

Április 6-án Húsvéti tavaszváráson vehetünk részt a kicsi, Kis-Balaton melléki faluban Vörsön. Ha Vörsön járunk, két egyedi kiállítóhelyet feltétlenül keressünk fel: ki gondolná, hogy egy tűzoltó kiállítás bújik meg a falu központjában? A századfordulós időket felidéző tűzoltószertár után érdemes ellátogatni az erre a vidékre jellemző népi építészetet reprezentáló Talpasházba is.

Ha már Vörsön járunk, egy ugrás csak a Kis-Balaton, ahol tavaly ősszel nagyszabású fejlesztések fejeződtek be: a Kányavári szigeten négyszintes, faszerkezetű kilátót építettek, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. A tájba illő, fedett kerékpártároló is épült, és felújították a szigetre vezető bekötőutat. Az Ingói berekben felújították a leromlott állapotú kilátót, ahonnan a látogatók megfigyelhetik az egybefüggő nádas vízi világát, az itt fészkelő madarakat.

www.kisbalaton.hu

Hagyományosan Húsvét hétvégéjén indul újra a balatoni személyhajózás. A Siófokról érkező Első Hajót Balatonfüreden fogadják ünnepélyes keretek között.

A Balaton jelenleg legöregebb hajója egy testvérpár: a Helka és a Kelén. Szerencsére mindkettővel találkozhatunk napjainkban is: a Kelén felújítása 1991-re, a 100. születésnapjára, a Helka pedig 1996-ra, vagyis a rendszeres balatoni hajózás megindulásának 150. évfordulójára készült el.

www.balatonihajozas.hu


További információk:         Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Továbbküldöm ismerősnek