Húsvéti programok 2011 - Balaton és környéke

Várkapunyitó

Április 23-25. között ismét megrendezésre kerül a hagyományos kapunyitás, amely tulajdonképpen a vár szezonnyitó programja is. Szombaton 13.00 órakor, míg vasárnap és hétfőn 11.00 órakor kezdődnek a programok. Minden korosztály számára kínálnak érdekességet a szervezők. Az alsóvárban, a nagyszínpadon a gyermekeket játszóház, apródavatás, udvari bolond valamint zenés programok lesznek a várszínpadon. A nagyérdemű közönséget néptánc, harcászati és fegyver bemutatók, reneszánsz zene, hastánc, íjász – csatacsillag hajító verseny, ismert előadók zenés műsorai és egyéb programok szórakoztatják. Ugyancsak az alsóvárban, népművészeti vásárban kínálják portékáikat a népművészek. A gasztronómia szerelmeseit tájjellegű helyi borok és ételek várják.

Szigligeti érdekesség: Esküvőket is lehet tartani a jövőben a tavaly 750 éves születésnapját ünneplő szigligeti várban

www.szigliget.hu

 


 

Ugyanezen a hétvégén rendezik meg a Húsvéti Kerekes Évadnyitót, amelynek célja a Balaton körüli kerékpárút teljes útvonalának megismerése, népszerűsítése, a mozgás gazdag, aktív pihenés ösztönzése. A túramozgalom leírása megtalálható a www.balatonbringa.hu oldalon.

 


 

Húsvét a Balatonnál

Régiószerte programokkal kedveskednek a gyermekeknek és családjaiknak, első invitálásunk Zalakarosra szól, ahol egy családi nyúlkergető programon animációval, sokszínű időtöltési lehetőséggel várják a legkisebbeket. Az egész család önfeledt kikapcsolódását a családi vetélkedők biztosítják, melyben a famíliák apástól-anyástól összemérhetik ügyességüket. Lesz Húsvéti uzsonna, az ügyes kezűeket pedig tojásfestés csalogatja az eseményre.

Az immár hagyományosan Húsvét hétvégéjén Balatonfüred kikötőjébe befutó Első Hajó is a magyar tenger ébredését, a hajózási szezon kezdetét jelzi. Az évad első hajója Siófokról április 24-én délelőtt indul, melyet a balatonfüredi kikötőben ünnepélyes keretek között fogad a város.

Tudta-e?

Vigántpetenden ma is él a hajliliomozás húsvétvasárnapi hagyománya!

 


szöveg és fotó a MAGYAR TURIZMUS ZRT. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága engedélyével
www.gyereabalatonra.hu


 

balatoninfo.sk | Szlovákiából is irány a Balaton !

2011/4/21

 

 

Továbbküldöm ismerősnek