Fesztiválsoroló

·         A magyar spirituális világ legnevesebb alakjai mellett számos világhírű, külföldi író, tanító, előadó is csatlakozik az Everness Fesztiválhoz! Elfogadta a meghívást többek között a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő Wm. Paul Young, A viskó és a Keresztutak című könyvek szerzője, Kyriakos C. Markides, A ciprusi mágus írója, Mabel Katz, az ősi hawaii problémamegoldó művészet, a Ho’oponopono nemzetközileg elismert szaktekintélye, Dr. Grandpierre Attila, Kalo Jenő, Fenyő Iván, Soma Mamagésa, Kassai Lajos, Balogh Béla, Dr. Angster Mária és Bihari Viki, a Dumaszínház humoristája. A rendezvény időpontja: június 28. – július 3.

www.everness.hu

·         Balaton Sound 2016-ban is! Európa legjobb vízparti bulisorozatán július 6-10. között fellép Dimitri Vegas & Like Mike, Tyga, Sven Väth és a megannyi további nemzetközi név mellé már csorognak a hazai fellépők is. Jön a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Wellhello, a Brains és az Irie Maffia is.

                www.balatonsound.hu

·         Július közepén Balatonfüreden minden a Kékszalag vitorlásversenyről és a hozzá kapcsolódó fesztiválról szól. Európa legnagyobb tókerülő versenyének izgalmai mellett számos érdekes program várja az ide látogatókat.

www.kekszalag.hu

·         Idén 191. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden az Anna-bált, és negyedik éve a bál kísérőrendezvényeként számon tartott Anna-fesztivált. Időpont: július 19-23.

www.anna-bal.hu

·         A nemzetközi zenei-kulturális színtér változatos világának olvasztótégelyévé válik egy hétre Balatonboglár, ahol idén újra jelentkezik a honi fesztiválkínálat egyik legizgalmasabb rendezvénye. A Babel Sound július 19-től várja látogatóit a balatoni nyár hangulatát a világ izgalmas zenei csemegéivel elegyítve.

                www.babelsound.hu

·         2016-ban negyedik alkalommal vár mindenkit július 22-23. között Zalakaroson a Kannavirág Fesztivál, mely a város szimbólumáról kapta a nevét, és amelyen megválasztják a Kannavirág szépségkirálynőt is. Ez a gyönyörű, égővörös virágú növény nyár közepére öltözik teljes pompájába, és ékesíti a város főutcáját és parkjait.

www.zalakaros.hu

·         A „retro” hangulata örök, erről szól a Retro Balaton Fesztivál július 22-24. napján Fonyódon, ahol pörögnek a szoknyák és két napig tombol a fergeteges buli.

                www.fonyod.hu

·         Klasszikus magyar finomságok tányéron és pohárban! Népművészeti és kézműves remekek, magyar filmek és népmesék, retro diszkó vár mindenkit július 22. és augusztus 2. között az almádi Hungarikum Fesztiválon.

www.balaton-almadi.hu

·         Idén is három településen, Taliándörögdön, Kapolcson és Vigántpetenden lesznek események a Művészetek Völgye tíz napja során július 22-31. között. Taliándörögd a színházi élet központjává növi ki magát. Saját helyszínt indít a Nemzeti Színház, minden nap új darabra ülhetnek be a fesztiválozók. A Színház Színpad tavalyi nagysikerű helyszínén idén is a legnagyobb kortárs színházi társulatok lépnek fel, mint például a Forte Társulat, a Maladype vagy a Tünet Együttes. Indul a Völgytábor, valamint csatlakozik a fesztiválhoz a BIDF (Budapest International Documentary Festival) csapata, akik a legjobb és legfrissebb dokumentumfilmeket hozzák Magyarországra.

www.muveszetekvolgye.hu

Különleges tipp:

A hagyományoknak megfelelően Balatonmáriafürdőn a július 29-i hétvégén rendezik meg a három napon át tartó Fúvószenekari Fesztivált. A programokat Balatonkeresztúron, Balatonberényben és több Balatonmáriafürdői helyszínen láthatja a közönség. A fúvós menetzene és a térzenei koncertek mellett a legnagyobb szenzáció amikor a fúvószenekarok a Balatonban megmártózva adnak örömzenei koncertet.

www.csaladibalaton.hu

Továbbküldöm ismerősnek