Mit érdemes kóstolni a Füredi Borheteken? – hétvégi gasztrotipp

Augusztus végéig még a MOL Nagyon Balaton leghosszabb borfesztiválja, a Füredi Borhetek foglalja el a Tagore sétányt, ami annyit jelent, hogy néhány száz méteren 25 termelő közel 300 borát kóstolhatjuk végig. A hatalmas merítés miatt most rendhagyó gasztrotippet adunk hétvégére. Nem éttermeket és a környéken fontos helyszíneket ajánlunk, hanem a borszakértőnk hosszú kóstolások után elmondja, melyik nyolc bort próbáljuk ki, ha belekerültünk a füredi bordzsungelbe.

A MOL Nagyon Balaton idén is hoz koncerteket az augusztus 28-ig tartó Balatonfüredi Borhetekre. Biztosak vagyunk benne, hogy a Lóci játszik vagy a Bohemian Betyars koncertje is felrázza majd Füredet, de ezen a fesztiválon a környék borai a főszereplők. Korábban már ajánlottunk a környéken éttermeket és más érdekes helyszíneket, ezért most csak a borokról írunk.



Balatonfüred-Csopaki borvidék ismert és kevésbé ismert borászatait felvonultató eseményen félelmetesen sok, mintegy háromszázféle tételt kóstolhatunk, ami embert és véralkoholszintet próbáló feladat. Leginkább könnyű, nyári fehérborokat, habzóborokat és rozékat, amelyeknek az átlagára többnyire 400 és 600 forint között mozog.

Tovább a We Love Balatonra.

Odporúčať priateľovi