A Balaton régió évindító újdonságai közül válogatunk

Másfél milliárd forintból újult meg tíz nemzeti emlékhelyünk egyike, a magyarországi és európai viszonylatban is kiemelkedő történelmi jelentőségű somogyvári bencés apátság, Szent László király első nyughelye. Az uniós forrásból megvalósuló, 1,5 milliárd forintos fejlesztés révén a 7505 négyzetméter védelem alatt álló romterület mellett a tájba szervesen illeszkedő, korszerű technikával ellátott Szent László Látogatóközpontot december 9-én adták át.

www.forsterkozpont.hu/helyszinek/szent-laszlo-nemzeti-emlekhely-somogyvar/641


 

Új, 97 férőhelyes balatoni kikötőt avattak december 12-én Vonyarcvashegyen, a kikötőhöz csatlakozó másfél kilométernyi kerékpárúttal együtt. A kikötői beruházás 462 millió forintba került. A Vonyarc Marina elektromos hajókat is fogad. A kikötő kiemelt bringapontként is funkcionál majd, pihenési, szervizelési, fürdési lehetőséget biztosítva a kerékpározóknak.

www.vonyarcmarina.hu

Zajlik a Fenyves Yacht Club építése is Balatonfenyvesen, amely 400 milliós uniós forrás segítségével több mint 300 kishajó befogadására lesz alkalmas, és vitorláskikötővel, 18 szobás szállodával, 1000 m2-es élményközponttal, 2 étteremmel, bicikliközponttal, kajak-kenu megállóhellyel növeli Balatonfenyves vonzerejét. Újdonságnak fog számítani a Balatonon, hogy úszó szálláshelyek is létesülnek. A keleti móló a nagyközönség által is bejárható lesz. Ennek a mólónak a végén kialakított közforgalmi nagyhajókikötőnek köszönhetően Balatonfenyves bekapcsolódik a személyhajó forgalomba, így nem kell hajótulajdonosnak lenni annak, aki a hotelt, és a hozzá kapcsolódó komplex szolgáltatásokat szeretné kipróbálni.

www.fenyvesyachtclub.hu ; www.balatonfenyvesen.hu

Több mint 200 hajóhelyes vitorlás kikötő, hotel és minőségi étterem épül Alsóörsön. Az Alsóörs Marina kikötő a telepített infrastruktúrájával, professzionális hajószervizével és kapcsolódó szolgáltatásaival új perspektívába helyezi a balatoni hajózást. A kikötő mellett 12 szobás szálloda és minőségi gasztronómiai élvezeteket nyújtó étterem teszi még kényelmesebbé a kikötőbe érkező hajósokat.

Zöld utat kapott a Balatoni Hajózási Zrt. alsóörsi kikötő-beruházása is, melynek eredményeként Alsóörsön épülhet meg a BAHART kikötőláncának 11. vitorláskikötője 150 új vitorláshellyel.

A vitorláskikötők tervezetten májusban nyitják meg kapuikat.

www.alsoorsmarina.hu

www.balatonihajozas.hu

Új kilátót adnak át Balatonföldváron. A hajóformájú épületben balatoni interaktív hajózástörténeti kiállítás kerül kialakításra a több emelet magas kilátó mellett - az objektumot várhatóan 2016. májusában adják át

www.balatonfoldvar.info.hu

A szálláshelyek tekintetében is bővül a kínálat: Balatonfüreden megnyílik előbb az Aura Medical and Wellness Hotel (40 szoba) (www.aura-homes.hu/hotel-aura.html), majd a Füred Wellness és Konferencia Hotel**** (220 szoba), illetve 2015. november végén (februári nyitással) átadásra került Siófokon a Hotel Yacht Wellness és Business**** (70 szoba) (www.hotel-yacht.hu). Alsóörsön megújulva nyit ki az egykori Európa Kemping, új nevén: Pelso kemping (www.pelsocamping.hu).


További információk:     Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

Odporúčať priateľovi