TORKOS CSÜTÖRTÖK 2016-BAN IS!

A Magyar Turizmus Zrt. 2016-ban is meghirdeti a népszerű Torkos Csütörtök akciót, amelynek időpontja idén február 11-re esik. Az új, szerethető arculattal büszkélkedő Torkos Csütörtök idén egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016” tematikus programsorozat nyitánya is lesz.
 
Az elmúlt években a Balaton régió számos étterme csatlakozott az akcióhoz és bízunk benne, hogy ez idén sem lesz másként. 
 
- 2015 a balatoni gasztronómiában fontos évnek számított. A Balaton vidékén számos étteremben, családi pincészetben vagy a balatoni konyhát újragondoló és minden elemében frissességet hordozó bisztróban tetten érhető volt a balatoni gasztroforradalom. Számos jó étterem nyílt a Balatonnál, és minőségi bővülés tapasztalható a strandbüfé-kínálatban is, a legnagyobb változás pedig az ún. street food vagy beach food kategóriában volt tapasztalható. A megújulás egyik legmeghatározóbb eleme a helyi termékek, helyi alapanyagok felhasználásának előtérbe helyezése. Divatosak lettek a helyi termelői piacok, ahol nem csak hangulatos, de izgalmas élmény is a portékák, helyi ízek beszerzése.  
 
- 2015-ben megszületett a Balaton Bora, amely a Milánói Világkiállításon debütált. Magyarország legjobb újborai (2015) között a Feind Borház Shyrah roséja szerzett Nagy Aranyérmet – és ezáltal a Balaton régiónak újabb dicsőséget.
 
- Ha már italfogyasztás: ne feledkezzünk el tehát a hivatalosan 6 balatoni borvidék kiváló balatoni szőlőfajtákból készült borairól, amiket minden bizonnyal meg lehet majd kóstolni a már a böjti időszakban életre hívott Torkos Csütörtökön. Persze nem kell feltétlenül borszakértőnek lennünk ahhoz, hogy egy balatoni pihenés, hétvégi kiruccanás vagy éppen a Torkos Csütörtök alkalmából tett balatoni látogatásunkkor a megfelelő bort válasszuk ki – egyrészt figyeljünk oda a szezonalitásra és a regionalitásra, de persze biztosak lehetünk abban is, hogy a csatlakozó éttermekben szívesen segítenek a borválasztásban.
 
- A csatlakozó Torkos Csütörtök akcióhoz csatlakozó balatoni éttermek vállalják, hogy a teljes a’la carte kínálatra vonatkozóan a teljes étel- és alkoholmentes italfogyasztásból 50% kedvezményt adnak. 
 
- A csatlakozó éttermek február 9-én 18 óráig regisztrálhatnak. A Balaton régióból a mai napig 23 vendéglátóhely csatlakozott az akcióhoz.
 
- És végül álljon itt egy balatoni februári gasztroajánló mindazoknak, amik nem csak Torkos
 
Csütörtökön szeretnének torkoskodni:
 
o VII. Fonyódi Kolbászfesztivál – Fonyód, február 5-7., www.kolbaszfesztival.info 
o Hagyományőrző Falusi disznóölés – Ábrahámhegy, február 6., www.abrahamhegy.hu
o Keszthelyi Városi Karnevál – Keszthely, február 6., www.keszthely.hu 
o V. Tapolcai Téltemető és III. Töpörtyű Sütő verseny – Tapolca, február 7., www.tapolcatamasimk.hu 
o Húshagyókeddi Fánk Part – Gyenesdiás, február 9., www.gyenesdias.info.hu 
o Kocsonya Szépségverseny – Badacsonytördemic, február 13., www.badacsony.com
 
2016-ban az akció hivatalos weboldala a torkoscsutortok.itthon.hu. Itt zajlik az éttermek regisztrációja, illetve az érdeklődők itt találhatják meg az éttermek folyamatosan bővülő listáját. A Magyar Turizmus Zrt. itthon.hu weboldalán emellett számos egyéb cikket, program ajánlót, érdekességet is találhatunk – a torkoskodás előtt az interneten is érdemes csemegézni!

További információk: Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

Tel.: 87/482-023
E-mail: rmibalaton@itthon.hu 
Internet: itthon.hu/balaton, blog: www.itthonabalatonon.blog.hu 
 

Odporúčať priateľovi