Egymilliónál is több vendégéjszaka Siófokon

Siófokon meghaladta az egymilliót a regisztrált vendégéjszakák száma 2015-ben, amire korábban nem volt példa. A nyaraláshoz ideális nyári időjárás már sejtetni engedte, november óta pedig bizonyossá vált, hogy így lesz.

      A siófoki önkormányzat adóhivatalának novemberig összesített adatsora azt mutatja, hogy az elmúlt év első 11 hónapjában összesen 4,3 százalékkal nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma az előző évi adatokhoz képest. A hőségriadókban bővelkedő nyári hónapok forgalma kedvezően alakult. Szeptemberben közel 8 ezerrel több, míg októberben félezerrel, novemberben 1,2 ezerrel kevesebb vendégéjszakát töltöttek a városban, mint egy évvel korábban. Jelentős fordulat a decemberi adatoktól már nem várható, hiszen egy-egy téli hónapban a nyári hónapok vendégéjszaka számának mindössze az 5-8 százalékát regisztrálják.

      Az elmúlt években tendenciának mondható a siófoki vendégforgalom növekedés. A vendégéjszakák száma még az igen esős nyárral járó 2014-es évben is 0,3 százalékkal nőtt a korábbi év adataihoz képest.

      Kedvező tendencia adóbevétel szempontjából az is, hogy az átlagnál jobban, 6,2 százalékkal nőtt az idegenforgalmi adót fizetni köteles, vagyis 18 év feletti vendégek száma az első 11 hónapban. A 18 év alattiak ugyanakkor 1,4 százalékkal kevesebben éjszakáztak Siófokon, mint egy évvel korábban. (Az összes vendégéjszaka mintegy 27 százalékát adják a 18 év alattiak.)


siófok.hu

Odporúčať priateľovi