Balatoni ajánló április utolsó hétvégéjére

A május 1-i hétvége számos programot, szabadtéri majálist tartogat a vendégek számára. Ezen hétvégén időutazáson vehetünk részt Hévízen, ahol visszaforgathatjuk az idő kerekét. A Boldog Békeidők Hévízen rendezvényen bárki átélheti az 1867-es kiegyezést követő időszak, az úgynevezett boldog békeidők hangulatát. Neves művészek, előadók, zenekarok műsora szórakoztatja a nagyérdeműt a több napos rendezvény alatt.

www.heviz.hu

Hévízi tipp:

Április elején „TE MEG A VILÁG” versünnepet tartanak Hévízen: a III. Szabó Lőrinc Nemzeti vers- és prózamondó versenyt április 1-3. között rendezik meg a fürdővárosban.

www.hevizgaleria.hu

Balatonfüreden Jókai ünnep lesz – a Koloska-völgyben Jókai bablevesfőző-verseny remekműveinek köszönhetően ismerkedhetünk meg Jókai egyik kedvenc ételével, lesz Jókai majális és irodalmi műsorok is.

www.balatonfured.hu; www.vaszaryvilla.hu

Balatonfüredi tipp:

Március 19-én nyílt meg a „Pusztán fekete vonalakkal” Dürer metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás a Vaszary villában. Megtekinthető június 19-ig. A kiállítás a művész 70 fa- és rézmetszetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum gazdag, több mint 200 lapot számláló Dürer–kollekciójából. A sokszorosított grafika Észak-Európában a nürnbergi festő és grafikus tevékenységével ért a virágkorába. A magyarországi Gyula környékéről, az egykori Ajtósról származó apja ötvösmesterként dolgozott, és első képzését Dürer is az apai ötvösműhelyben szerezte.

Keszthelyen a város turisztikai szezonnyitó ünnepsége már hosszú ideje május 1-én kerül megrendezésre. 2016-ban a programok egy teljes hétvégén át, péntektől vasárnapig tartanak kirakodóvásárral, vásári ételesekkel, borházakkal, gyermekprogramokkal, szórakoztató műsorokkal, koncertekkel. A május elsejei protokollprogram az ünnepélyes zászlófelvonással és a Balaton megkoszorúzásával már több évtizedes hagyomány. A rendezvények központi helyszíne a szezonnyitóra évről évre megszépülő Balaton-parti sétány és környéke.

www.balatonszinhaz.hu

Keszthelyi tipp:

A Balatoni Múzeumban április 2-án fejeződik be Gécseg András festőművész bemutatkozó kiállítása, de az állandó kiállítás mellett érdemes benézni a március 15-én nyíló „Kardra magyar” kiállításra is!

www.balatonimuzeum.hu


További információk:   Magyar Turizmus Zrt. - Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság

                                               Tel.: +36-87/482-023

                                               E-mail: balaton@itthon.hu

                                               Internet: itthon.hu/balaton

                                               Blog: www.itthonabalatonon.blog.hu

 

Odporúčať priateľovi