Itt a nyár!

A nyár és a Balaton elválaszthatatlanok egymástól. Legyen az egy meleg nyári nap, egy bulizós hétvége vagy egy egyhetes családi vakáció, a Balatonra mindig van miért elindulni!

Mindenekelőtt számos strand várja a kikapcsolódni vágyókat. Legnagyobb részük többet kínál a vízpartnál: igényes és sokszínű szórakozást, lidós partszakaszokat, gyermekprogramokat, sportolási lehetőségeket és extrém kalandokat. Az elektromos vízisípályát Siófokon, Vonyarcvashegyen és Balatonfüreden próbálhatjuk ki.

Vizes élményekben azonban nem csak a Balatonban, hanem a balatonfüredi aquaparkban, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes és Balatonfüred strandjainak élményfürdőiben, a keszthelyi városi strandon található Balaton-alakú élménymedencében, sőt a települési strandok óriáscsúszdáin, strandjátékain is részesülhetünk.

A régió fürdői nyáron is kellemes, és ami fő, üdítő kikapcsolódást ígérnek. Zalakaroson a legkisebbeket gyermek vízivilág megannyi élményeleme, a nagyobbakat igazi tengerparti strand hangulat és új csúszdapark várja, míg Siófokon szintén jó móka lecsúszni a Galerius Fürdő Péntek 13 elnevezésű csúszdáján.

Június 22-26. között 4. alkalommal kerül megrendezésre a balatonfűzfői Surf Beach Fesztivál - célja, hogy népszerűsítse a Balatont, a balatoni kultúrát, hagyományokat, kikapcsolódási lehetőségeket. A nappal zajló kulturális és aktív programokat, koncertek és zenés táncos rendezvény követi. Idén egy új helyszínnel az "Electric Waves" színpaddal bővül a fesztivál, ahol az elektronikusabb zenei hullámok meglovagolására kapnak majd lehetőséget a fesztivállátogatók. Az Arénában továbbra is a koncertek és az EDM külföldi és hazai élvonalbeli lemezlovasai biztosítják a hangulatot, a Rertro Beach -en pedig a slágeresebb, mulatósabb vonal kap teret. Tehát idén már 3 színpad, közvetlen Balaton parti kemping és úszó terasz teszi még színesebbé az idei Beach Fesztivált!

www.beachfeszt.hu

Tipp: Siófoki Plázs

A siófoki nagystrand idén megújulva, naplemente partikkal és koncertekkel, PLÁZSként nyitja meg kapuit, júniustól-augusztusig új partihelyszínnel gazdagodik a város.

Június 18-án a WellHello tagjai nyitják a partit.

www.plazssiofok.hu

Okostelefonnal is beléphetünk a balatoni strandokra

A magyar tengerpart sokat változott a régi „Zimmer Frei” hangulathoz képest. Egy nemzetközi összehasonlításban a legtöbb fizetős strandunk felveszi a versenyt a legfelkapottabb helyekkel is. A minőségi szolgáltatások elterjedése mellett egyre többet foglalkoznak a kényelmünkkel is: 2016-ban már a legtöbb balatoni strandon elfogadják a mobiltelefonon vásárolt jegy felmutatását is belépéskor.

Az ingyenesen letölthető, szolgáltató független Simple alkalmazással bárhonnan, bármikor megvásárolhatjuk a strandjegyet, belépéskor a pénztárnál való sorban állás helyett csak az okostelefonunkat kell felmutatnunk.

Mit tudnak a balatoni strandok?

A Balatoni Szövetség minden évben szigorú szabályok mellett osztja ki a Kék Hullám Zászló strandminősítést, ennek elérésére a kitűnő vízminőség mellett a szolgáltatásoknak is magas színvonalat kell elérniük. Tavaly 8 strand kapta meg a legmagasabb, három csillagos-, 14 a kétcsillagos és 6 a még mindig magas elvárásokat támasztó egycsillagos megjelölést.

A legtöbb helyen a megszokott vizibicikli bérlés mellett új szolgáltatásokkal vonzzák magukhoz a látogatókat: a víziélménypark, szörfoktatás, vízisí, elektromos hajóbérlés, sportpályák, csúszdák és minigolf állnak az élen, de a kulturális és sportprogramok is állandóak a partokon.

A szokványos strandi szolgáltatások fejlesztésén túl az üzemeltetők felismerték az okostelefonokban rejlő potenciált és a strandolók kényelmének érdekében már a Simple alkalmazáson keresztül is megvásárolhatják a strandbelépőjüket. Az alkalmazásban vásárolt jegyekért nem kell sorba állni a pénztárnál és több helyen a beléptetésnél is egy külön soron mehetnek be a strandra. 

Továbbküldöm ismerősnek