Festetics kastély - Helikon Kastélymúzeum tippek

A Balaton régió méltán legszebbnek nevezett barokk főúri kastélya, a keszthelyi Festetics kastély megújítása ez év tavaszán befejeződött. Eddig is megérte ellátogatni a 101 szobás kastélyban működő Helikon Kastélymúzeum kiállításaira, de idéntől kibővültek a kiállítóterek, az egykori főúri lakóterekben rendezték be például a „Festetics Arcképcsarnok – térbeli olvasókönyv a család generációiról” hiánypótló kiállítást, amely a Festetics család generációinak képviselőit mutatja be egy térbeli időszalag-installáció segítségével. A szintén új „Hercegi rangra emelt magyar családok terme” installáció pedig azt a 13 magyar főnemesi családot – köztük a Festeticseket – ismerteti meg az érdeklődőkkel, amelyek elnyerték a hercegi rangot. A kilátóként funkcionáló kastélytoronyból pedig gyönyörű kilátás nyílik a helyreállított kastélyparkra, a városra és a környékére.

A kastélybeli sétát három különleges élménnyel is megkoronázhatjuk:

- borkóstolón vehetünk részt a kastély barokk kori pincéjében, a hangulatosan berendezett Balatoni Borok Házában, vagy

- az újra megnyílt, Eiffel műhelyében készített szerkezeti elemekből épített Pálmaházban megcsodálhatjuk a lepke-, és hibiszkuszgyűjteményt, esetleg

- átsétálhatunk a közeli, frissen felújított Amazon Szállóba, a Festetics-uradalom egykori vendégfogadójának épületébe, ahol a Főúri utazások, úti kalandok” interaktív kiállítás a vasúton, kocsin, vízen, és levegőben (léghajóval) történt századfordulós utazások bemutatásával kínál különleges élményt mindenkinek.

Programok:

- Július 1. és augusztus 31. között: „Varázslatos Esték” - gyertyafényes éjszakai tárlatvezetés (szerdai napokon)

Korhű ruhába öltözött vezetők kíséretében tárlatvezetés a főúri enteriőr kiállításon, élő zene, gyertyafény és végül a program zárásaként egy pohár pezsgő a kastély fehér tükörtermében.

Információ: 30/448-9462

- Július 30-31-én Flóra Napok a Pálmaházban

Kétnapos trópusi virágkiállítás kerül megrendezésre a Helikon Kastélymúzeum pálmaházában virágvásárral egybekötve. Az egykori hercegi kertben, a trópusok legszebb virágcsodáiban gyönyörködhetnek majd az érdeklődők.

Információ: 20/298-0068

www.helikonkastely.hu

Továbbküldöm ismerősnek